Publicitat
Societat · 3 de Setembre de 2012. 16:19h.

'Plaça de la independència' per 'Plaça d'Espanya'

Una quarentena de municipis canvien el nom a instàncies de l'ANC

'Plaça de la independència' per 'Plaça d'Espanya'

Una de les plaques canviades a Tàrrega

A mesura que s’acosta l’Onze de Setembre els actes en favor de la independència de Catalunya van proliferant a tot el país, com a prèvia de la manifestació multitudinària que es prepara per la Diada. Unes 40 poblacions catalanes que tenen una Plaça d’Espanya han realitzat aquest diumenge un acte simbòlic en què han canviat el nom pel de Plaça de la Independència. L’acció ha estat impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i s’ha realitzat en llocs com Tàrrega, Cambrils, Roda de Ter, Mataró o Torroella de Montgrí.

L’acte ha consistit en posar una placa simbòlica amb el nom de Plaça de la Independència a sobre de la nomenclatura habitual, que és la de Plaça d’Espanya.  Des de l’ANC han apuntat que amb aquesta acció es vol fer força per poder eliminar el nom d’Espanya de tots els carrers o places de les poblacions catalanes, substituint-lo per qualsevol altre denominació.

A Tàrrega, concretament, la iniciativa no s’aturarà aquí, sinó que la plataforma Tàrrega per la Independència ha decidit presentar una moció a l’ajuntament per poder canviar el nom de la plaça de forma oficial.

Des de la plataforma han puntualitzat que el nou nom no té perquè ser el de Plaça de la Independència, el qual es reservaria pel moment en què aquesta fita s’assolís definitivament.

D’altra banda, des de Tarragona s’ha apuntat a la possibilitat de reservar tot un tren per traslladar gent a la manifestació de Barcelona de l’11-S, després que s’hagin desbordat les previsions d’autobusos.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 Toni, Organyà, 04/09/2012 - 15:42

A la Seu d'Urgell ja no hi ha Plaça Espanya.

#12 Gerard, Barna, 04/09/2012 - 09:57

A dia d'avui, una collonda.

#11 ccc, bcn, 03/09/2012 - 21:55

és agradable veure tant patriota Espanyol recordant com vam lluitar contra l'invasor Francés arar fa 200 anys.

#10 Pere, Lleida, 03/09/2012 - 20:54

Un país on els mitjans donen una cobertura mediàtica extraordinària a 50 pertorbats que col·loquen una enganxina en una plaça i que no parla -per exemple- de les associacions i entitats que estan ajudant la gent a tirar endavant, és senzillament un país malalt.

#9 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 03/09/2012 - 20:38

Si en este país tiene calle y plaza desde Dolores Ibarruri a Francisco Franco pasando incluso por militantes de ETA ¿nos ibamos a privar de ponerle una calle a la "independencia"?