Societat · 11 de Juny de 2021. 10:19h.

Plataforma per la Llengua 'espia' els patis dels instituts de Valls

Es queixen que "un 60% de les converses són en castellà"

Plataforma per la Llengua 'espia' els patis dels instituts de Valls

La Plataforma per la Llengua ha fet un estudi, encarregat per l'Ajuntament de Valls, per conèixer la llengua que parlen els alumnes als patis dels instituts públics del municipi. Aquest estudi ha conclòs que "un 60% de les converses són en castellà". Les dades, segons informen en un comunicat, s'han obtingut mitjançant "una enquesta contestada pels estudiants i un estudi d'observació no participant fet als tres centres escolars".

L'entitat, que ha analitzat "1.820 converses extretes "als patis dels instituts i a l'entrada i a la sortida dels centres", conclou que "la llengua majoritària entre els alumnes dels tres instituts és el castellà". Arran d'aquests resultats, l'autoanomenada ONG del català engegarà aquest estiu un pla d'actuació amb l'objectiu d'"incrementar l'ús social del català entre els joves del municipi".

La Plataforma per la Llengua informa que "durant els dimarts del mes, els joves podran aprendre a fer una cançó de rap que al final enregistraran". Els dijous de juliol, en un altre cicle, es farà "un taller de xarxes socials, un de mems, un de doblatge i un de retransmissions esportives".

Finalment, informen que aquestes activitats, que s'impartiran al centre cívic de Valls "seran gratuïtes gràcies al finançament de l'Ajuntament de Valls", governada per Junts. "Aquest pla integral preveu accions als centres escolars, però també vol incidir en la resta de contextos socials en què es relacionen els estudiants", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#53 Sarola, Castelldefels, 27/08/2021 - 16:18

Ja només els queda crear Caps de Concentració per els que parlin Castellá al Pati. Sempre han sigut i son una colla de Nazis. Jordi Pujol, el Gran Nazi i el Gran Dement es el máxim responsable del inmens odi
vers tot el que fa olor a Espanya.

#52 Juli Loras, Tortosa, 13/06/2021 - 15:25

Què té d'espionatge un estudi fet amb permís dels subjectes d'estudi i no fet d'amagat? I qui us ho diu és un "xarnego" orgullós de ser-ho.

#51 bejota, bcn, 13/06/2021 - 12:41

OS RECUERDO QUE EL LIGER ESPIRITUAL MÁS IMPORTANTE DEL MUNDO (EL PAPA) DIRIGE EL EVANGELIO EN CASTELLANO A TODO EL MUNDO DESDE LA PLAZA DE SAN PERDRO. UN RESPETO PORQUE SE PASARÁ DE CONVIVIR A DESPRECIAR EL CATALAN.

#50 Jose, BCN, 12/06/2021 - 13:59

Lo que mas les gusta a esta asociación es "La Plata": de La Plataforma per la Llengua.

Mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata,

#49 El perquè de tot plegat, Barcelona, 12/06/2021 - 12:48

M'agradaria equivocar-me pero dubto que Catalunya torni a ser la locomotora que era, hem perdut el temps masses anys en mans de governs lamentables, entretant Madrid ha pres el relleu servit pels indepes amb safata de plata, i ara tot són lamentos, rabietes i pataletes
..