Publicitat
Societat · 11 de Juny de 2021. 10:19h.

Plataforma per la Llengua 'espia' els patis dels instituts de Valls

Es queixen que "un 60% de les converses són en castellà"

Plataforma per la Llengua 'espia' els patis dels instituts de Valls

La Plataforma per la Llengua ha fet un estudi, encarregat per l'Ajuntament de Valls, per conèixer la llengua que parlen els alumnes als patis dels instituts públics del municipi. Aquest estudi ha conclòs que "un 60% de les converses són en castellà". Les dades, segons informen en un comunicat, s'han obtingut mitjançant "una enquesta contestada pels estudiants i un estudi d'observació no participant fet als tres centres escolars".

L'entitat, que ha analitzat "1.820 converses extretes "als patis dels instituts i a l'entrada i a la sortida dels centres", conclou que "la llengua majoritària entre els alumnes dels tres instituts és el castellà". Arran d'aquests resultats, l'autoanomenada ONG del català engegarà aquest estiu un pla d'actuació amb l'objectiu d'"incrementar l'ús social del català entre els joves del municipi".

La Plataforma per la Llengua informa que "durant els dimarts del mes, els joves podran aprendre a fer una cançó de rap que al final enregistraran". Els dijous de juliol, en un altre cicle, es farà "un taller de xarxes socials, un de mems, un de doblatge i un de retransmissions esportives".

Finalment, informen que aquestes activitats, que s'impartiran al centre cívic de Valls "seran gratuïtes gràcies al finançament de l'Ajuntament de Valls", governada per Junts. "Aquest pla integral preveu accions als centres escolars, però també vol incidir en la resta de contextos socials en què es relacionen els estudiants", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#50 Jose, BCN, 12/06/2021 - 13:59

Lo que mas les gusta a esta asociación es "La Plata": de La Plataforma per la Llengua.

Mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata, mas plata mas forma, mas forma mas plata,

#49 El perquè de tot plegat, Barcelona, 12/06/2021 - 12:48

M'agradaria equivocar-me pero dubto que Catalunya torni a ser la locomotora que era, hem perdut el temps masses anys en mans de governs lamentables, entretant Madrid ha pres el relleu servit pels indepes amb safata de plata, i ara tot són lamentos, rabietes i pataletes
..

#48 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/06/2021 - 00:08

La sospechosamente pederasta Plataforma pel Nazisme sigue a lo suyo: la persecución del español, como sea y donde sea.

#47 Capit@n España, Purgandus populus!!, 12/06/2021 - 00:07

Cuando tienen que espiar a los niños en el patio del colegio es que saben que han perdido la batalla. Cosecháis lo que sembrasteis. Con esa actitud cada vez somos más los que nos hemos pasado al castellano...Seguid así..

#46 Tirant, Begur, 11/06/2021 - 23:30

Algu es creu que aquests deixebles dels pares manyanets volen auditar els jocs de pati dels nostres nens...no son pederastes encoberts pels politics