Publicitat
Societat · 18 de Març de 2009. 10:40h.

Pluja d'insults al degà de Matemàtiques

Estudiants l'aturen pel carrer per tractar-lo de "feixista", "desgraciat" o "fill de puta"

El degà de Matemàtiques, Joaquim M. Ortega, ha hagut de suportar insults dels estudiants aplegats a l'entrada de la UB. Aquelles persones que entraven al recinte universitari han rebut crits de "traidors" o "fills de puta", tant si eren professors com si eren alumnes. Ortega es trobava a l'exterior quan diversos estudiants l'han localitzat i han anat a demanar-li explicacions.

El degà de Matemàtiques s'ha aturat per a tranquil·litzar els ànims, però ha rebut una primera acusació de ser "còmplice del feixisme". "Han detingut un estudiant teu, i no havia fet res", li ha retret un estudiant. "L'han apallissat, degà", ha apuntat un segon, davant del que un tercer ha denunciat que "tinc un 'pedazo' blau, que m'han fotut un cop de porra".

Ortega demanava "veure què ha passat", a més de tranquil·litzar els estudiants, que rebutjaven les seves peticions a la calma, atès que "quan a tu et fotin d'hòsties aquí dintre em dius que tranquil". "Sou uns feixistes, home, feixistes", ha cridat un estudiant quan el degà s'allunyava i es trobava ja d'esquenes. "A tu no t'han pegat igual que a mi, desgraciat", s'ha sentit també. "Fatxa! fill de puta!", han sentenciat mentre el degà s'allunyava amb els càntics de fons de "aquesta és la seva democràcia".

Tot i això, una estudiant, visiblement alterada, l'ha seguit per la Gran Via i li ha preguntat si "heu vist el què han fet? no teniu vergonya! això és una universitat, una puta universitat, no un caserna militar". L'estudiant denunciava "tortures" i el degà li ha fet veure que "jo no t'he torturat". "Bé, però també teniu molt a veure, perquè sé qui sou tots, conec la cara de cadascú que està defensant això", s'ha acomiadat la noia.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 xavi, Barcelona, 20/03/2009 - 14:06

Generalitzar sempre és injust, i més quan sota una mateixa causa es permet que se sumin discrepàncies raonables (i raonades) amb negacionismes antisocials viscerals. Si són aquests qui ens han de salvar del capitalisme salvatge, el futur és ben fosc...

#49 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/03/2009 - 17:00

El,comportamiento deplorable de los universitarios que debieran dar ejemplo de sensatez es consecuencia de la (de)formación que nuestra sociedad, padres y gobernantes, están dando a nuestros jóvenes.
¿Estos son los que van a hacer pais?
Estamos listos.

#48 juanjo, barcelona, 19/03/2009 - 13:33

Una abraçada de suport a una persona (el degà) exemplar. Alguns estudiants tenen molt a aprendre d'ell. Entre d'altres coses, la tolerància, el diàleg i la capacitat d'anàlisi, qualitats necessàries per a la racionalitat, tan absent aquests dies.

#47 Julián, BCN, 19/03/2009 - 02:14

¿Esta es universitaria? Esta es una indigenta analfabeta que ha aprovechado el encierro para dormir bajo techo. Menuda universidad la catalana...

#46 ciutadà mitjanament informat, barcelona, 19/03/2009 - 00:19

tot el nostre suport, degà.