Publicitat
Societat · 5 de Març de 2020. 16:59h.

Poden sortir de presó sense estar penedits

Un jutge de vigilància rebutja el recurs de fiscalia perquè no penedir-se és “una decisió legítima”

Poden sortir de presó sense estar penedits

La jutge de vigilància penitenciària permet aplicar l'article 100.2 del reglament penitenciari al líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, perquè surti a treballar o fer tasques de voluntariat, ja que “l'intern reconeix els fets provats en la sentència” i té “motivació pel canvi”.

La magistrada rebutja així el recurs de fiscalia i argumenta que el fet que no mostri penediment i defensi la seva innocència “és un pensament i una decisió legítims”. La resolució al·lega que el “ho tornarem a fer” és “una mera expressió de pensament polític” i afegeix que “segons indica el psicòleg, en cap moment fa referència a un alçament tumultuari”.

També argumenta també que Cuixart “assumeix les conseqüències dels seus fets” i mostra “voluntat de reparació dels danys” causats pels actes que “van motivar l'acció delictiva”. L'acte recorda al ministeri públic que “la normativa penitenciària no imposa l'obligació al condemnat de penedir-se ni de declarar-se culpable”.

Tanmateix, la jutge de vigilància reclama a la presó de Lledoners un informe setmanal de “l'evolució de l'intern” per constatar que “es mantenen baixos els nivells de reincidència delictiva i de trencament de condemna”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/03/2020 - 20:13

Ni Pablo Escobar tenint a mig estat colombia subornat i l´altre meitat amenaçat i oferintse fins i tot a pagar de la seva butxaca el deute public del pais va aconseguir mai que prostituisin el codi penal per fer.lo digerible al seu exigent i refinat paladar

Subestimar les virtuts d´aquesta excepcional raça descendent de Guifre el Pelut es un e

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/03/2020 - 19:24

Quins cent anys mes ben portats

#3 ElBarselono, TARRASA, 05/03/2020 - 18:41

La verdadera condena de los golpistas será tener que cruzarse por su ciudad natal con ciudadanos con tantas cosas que recriminarle como yo, como podría ser el caso de Josep Rull. Tengo ganas de verte, paisà.

#2 arm, figueres, 05/03/2020 - 17:58

recordo a tv3 diguent que els habien posat 100 anys de presó entre tots, ha quedat en res

#1 Aclaración, Barcelona, 05/03/2020 - 17:38

Aquí lo que ha ordenado Pedro Sánchez I "el mentiroso" no lo cambia ni Dios. Todo sea por un día más en la Moncloa.