Societat · 18 de Juliol de 2021. 17:06h.

Polèmica perquè els hidroavions francesos no van actuar a l'incendi

Un excap de Bombers diu que l'Estat espanyol no va "denegar ajuda", però que amb la intervenció de França hauria estat "molt diferent"

Polèmica perquè els hidroavions francesos no van actuar a l'incendi

S'ha aixecat una nova polèmica després que l'Estat decidís no demanar a França la intervenció d'hidroavions francesos a l'incendi al Cap de Creus. L'ex cap de Bombers, Eric Cano, ha assegurat que "l'Estat Espanyol no ens va denegar ajuda" però amb la intervenció de França "ara l'escenari seria molt diferent".

"Cal parlar clar. L'Estat Espanyol no ens va denegar ajuda en el foc a Llançà. Però si aquesta ajuda és ràpida i contundent com la que ens haurien donat els canadairs dels SDIS 66. Ara l'escenari seria molt diferent. Us ho asseguro", ha dit Cano a través del seu compte de Twitter.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha opinat sobre la decisió del govern espanyol. Nosaltres ho demanem. L'estat espanyol ho descarta. Els mitjans francesos són a pocs km de la frontera, però el permís i el criteri, a 600?km", ha dit Borràs.

El govern espanyol va descartar l'ajuda francesa per enviar mitjans aeris propis per combatre el foc, onze ahir i set divendres. Les crítiques arriben perquè els avions francesos suposadament estarien a Perpinyà, el que suposaria una ajuda més ràpida a la que podria oferir el govern espanyol.

Un usuari a Twitter ha desmentit aquesta informació. "Tots estan estacionats a Nimes, a la base. A 200?km de Llançà", ha explicat. "Els hidroavions francesos no estan a l'altre costat de la muntanya, estan a la mateixa distància que les bases espanyoles", ha afegit un altre usuari.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Patumeiro, sant patumet, 20/07/2021 - 11:53

Una puntualizacion, un hidroavion vino de la base de Pollença, q aun esta mas cerca q Zaragoza o Nimes. Pero es tan grande la ignorancia de esta gente con tal de ir vomitando pus.

#19 Patumeiro, sant patumet, 20/07/2021 - 11:49

Esta gente ya roza la enfermedad mental. Su obsesion con España y todo lo q huele a España y su asociacion a negativo es para llevarlos a un psiquiatra. Esto es como consecuencia de todo el proceso de lobotomizacion q se ha llevado durante años desde medios de comunicacion, escuela, etc.

#18 Pepe, Andorra, 19/07/2021 - 18:43

Y los de igualada y Sabadell? Son 4....claro q igual estaban estropeados por falta de presupuesto para mantenimiento, o son de cartón y están solo para disimular.....

#17 FERRANOT, BARCELONA, 19/07/2021 - 09:39

Aprofitan qualsevol oportunitat per fer propaganda. Encara que sigui fer servir una tragèdia. Són vomitius.

#17.1 Uno, Una, 19/07/2021 - 09:50

Ya se nos ha olvidado el penoso show que montaron en la manisfestación por el atentado de las Ramblas? Y las fake news que el diario de Roures publicó al respecto culpando al CNI del atentado, de varias formas distintas, a ver si alguna colaba?

#16 Quitémosle el sueldo , a la Burrás , 18/07/2021 - 22:28

¿Y los hidroaviones franceses los iban a pagar los lazis con sus sueldos? Porque los franceses no iban a venir gratis, lo sabéis, ¿no?