Publicitat
Societat · 23 d'Abril de 2020. 20:33h.

Policies locals infectats

Dotze agents de 53 han donat positiu a Salt

La pandèmia de coronavirus ha colpejat un dels col·lectius que per la tasca que realitza està exposat al patogen: les policies locals. L'afectació que ha tingut la pandèmia en aquests servidors públics s'ha donat a conèixer aquest dijous a partir de les proves de detecció que s'han realitzat aquesta setmana i que va adquirir recentment la Diputació de Girona. Els tests ràpids han descobert desenes de casos positius i ha obligat a posar en aïllament molts agents per precaució.

Un total de dotze policies locals de Salt han donat positiu per Covid-19, quan la plantilla està integrada per 53 membres. A l'Escala, una cinquena part de la plantilla està infectada per coronavirus, essent sis els agents afectats entre els 32 policies que formen la plantilla. A Roses, s'han detectat un total de quatre positius i sis casos dubtosos entre la policia local, fet que ha propiciat que s'aïllessin 10 agents.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, preguntat sobre si s'estan fent proves de Covid-19 als agents dels Mossos i "quants mossos estan de baixa per Covid-19", ha apuntat que "ara no li puc facilitar les dades però li faré arribar demà o durant el dia d'avui".

Buch ha reiterat que es van fent les proves als agents "en funció del que determinen les autoritats sanitàries, el TSJC i en funció de la nostra capacitat anem aplicant aquestes mesures que s'exigeix al cos de Mossos d'Esquadra però també al cos de Bombers, als treballadors d'Institucions penitenciàries, treballadors del sistema sanitari i a totes les persones que treballen de cara al públic i que estan en risc de patir la Covid-19".

Policia Local (Foto: Ajuntament de Martorell)
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat