Publicitat
Societat · 17 de Novembre de 2014. 10:40h.

Policies van ‘espiar’ jutges sobiranistes

Un informe revela aspectes de la vida política i privada dels magistrats

Policies van ‘espiar’ jutges sobiranistes

Santiago Vidal, en una imatge d'arxiu

Jutges sobiranistes van ser espiats per la Policía Nacional, que va elaborar informes de tipus polític però on inclòs es recollien dades la seva vida privada, segons informa l’Ara. L’argument policial era comprovar si realment els signants eren “persones existents” i jutges.

L’informe assenyala que al 2004 un conjunt de jutges van mantenir reunions periòdiques, també a la Ciutat de la Justícia, per valorar si es posicionaven a favor de la legalitat d’una consulta dins el marc legal espanyol i d’acord amb les “vies constitucionals” que l’Institut d’Estudis Autonòmics havia identificat.

El document policial identifica els signants i hi incorpora la foto de cadascun d’ells, l’adreça i diverses informacions sobre els seus antecedents professionals i ideològics. Tot i això, l’informe conté diferents errades, com ara situar un jutge que exercia a Tortosa al jutjat de primera instància de Lleida.

A l’informe també s’hi explica que una de les jutges és aficionada a la música jazz i que “comparteix interessos” amb l’esquerra catalana i els col·lectius antifeixistes. També que una de les jutges va ser “candidata a ministra de Justícia pel PSOE” o que un dels magistrats va “dirigir-se a la secretaria d’ERC per sol·licitar ser militant” el 1998.

També s’informa de l’activisme a favor de la llengua d’alguns magistrats com a membres de la plataforma Juristes en defensa de la llengua pròpia, de qui alerta que “comparteix la seu amb Òmnium”. Segons un dels jutges afectats, el document policial “sembla que vulgui posar en dubte la professionalitat” dels magistrats en les seves funcions.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Citizen, giga spammers, nationalism spy, 17/11/2014 - 17:56

No despisten. Se sabe algo del espionaje presuntamente a no nacionalistas de un tal cesicat o de datos personales guardados en alguna base de datos aprovechando el referendum? Donde estan las bases de datos de las giga-chorradas?Se cumplieron las leyes de la agencia de protección de datos?????

#13.1 ali, Valencia, 18/11/2014 - 11:22

No es despista....avui es parla de la feina tipus "Mortadelo y Filemòn" que feu desde la TIA, jajjajaja

#12 spanish, Madrid, 17/11/2014 - 16:59

y ?

#11 Kropotkin, Vic, 17/11/2014 - 15:16

Bien hecho. Para eso cobran los policias. Pero tendrian que haber sido los Mossos los que hubieran hecho este seguimiento. El problema es que estan para otras cosas.

#10 Luis Rey, Bilbao, 17/11/2014 - 15:07

No sé, no soy un experto en inteligencia pero, por los datos aquí expuestos,más que espionaje parece que alguien ha leído dos o tres periódicos y el perfil de Facebook de los jueces.

#9 Fernando, Hospitalet (República Catalana), 17/11/2014 - 15:05

España es una dictablanda sin división de poderes y con un estado casi policial al servicio del régimen españolista y pepero. El PP es enemigo de Catalunya, pero también de la España civilizada y culta. Los asesinos de Lorca, Companys y miles de inocentes gobiernan España y niegan a Catalunya.

#9.2 Ignacio Casanova, BCN, 18/11/2014 - 01:51

Se puede ser más burro, pero entonces ya eres un burro de verdad, con cuatro patas y eso. Dentro de los humanos no se puede ser más burro.