Publicitat
Societat · 4 d'Octubre de 2019. 09:44h.

"Polítics catalans estan atiant la violència"

Santos Santamaría, pare d'un mosso assassinat per ETA: "No hi ha un ideal que valgui una guerra"

"Polítics catalans estan atiant la violència"

Santos Santamaría

Santos Santamaría, pare del mosso d'esquadra mort per ETA a Roses el 2001, ha afirmat que "part dels nostres polítics estan atiant la violència" en al·lusió a l'"apreteu, apreteu" del president Torra. "Jo li diria: faci-s'ho mirar".
 
Santamaría va fer una entrada al seu facebook després de la detenció dels CDR acusats de terrorisme -que ha provocat aquesta entrevista- en què afirmava que allò de que "volien fer soroll" ja ho havia sentit. "Van ser exactament les mateixes paraules que va utilitzar, en la mateixa Audiència Nacional, el comando etarra que amb 60 quilos d'explosius i metralla va assassinar al meu fill ", ha exposat.
 
En una conversa davant del Parlament, recorda que durant el judici els assassins del seu fill "s'estaven fotent" i que entre els familiars i amics dels processats algú va dir també que l'agent mort "estava a cent metres però li vam donar".
 
En la seva opinió, "s'estan fent les coses malament" amb el procés perquè "la interpretació de les lleis" correspon als jutges i el govern català actua com a pla "jo m’entenc i ballo sol".
 
Segons la seva opinió, "no hi ha cap ideal que valgui una guerra". "Matar en nom d'un ideal no és defensar un ideal, és simplement matar: un assassinat", ha insistit preocupat pel salt qualitatiu que significaria que es confirmessin la notícia sobre els CDR detinguts.
 
D'altra banda, ha expressat les seves crítiques sobre la manifestació a favor de les víctimes després dels atemptats de les Rambles perquè "va deixar de ser una manifestació contra el terrorisme per esdevenir una manifestació política de rebuig a la Corona i de suport al procés" .
 
"Els familiars de les víctimes estrangeres estaven al·lucinades", recorda al respecte. També considera "absurd" la teoria d'un sector de l'independentisme - al què TV3 va donar via lliure, per cert- que l'atemptat va ser tolerat pel CNI.
 
"Quan no hi ha argument per defensar la gent acostuma a confondre la cansalada amb la velocitat". Finalment confirma que l'alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, va riure durant l'homenatge a les víctimes a les Rambles. "Algú va haver de explicar-li un acudit", afegeix.
 
Finalment, pel que fa als Mossos, afirma que "m'entristeix que companys del meu fill amb aquest uniforme donin suport a gent que predica la violència", recorda que "han jurat defensar la Constitució" i considera que estan "en dubte" per a un sector de la població catalana. També que Trapero no es va deixar utilitzar.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#17 Joanet, Bcn, 04/10/2019 - 23:47

#12.3

Neferu
M'estàs donant la raó. En un estat democràtic i civilitzat a la gent pacífica que no compleix la llei se la multa o se la inhabilita però no se l'atonyina. El violent és l'atonyinador, i és malvat presenciar la perversitat i no dir res.

#17.1 Neferu, Barcelona, 05/10/2019 - 13:48

No. sólo te digo que no comparto la violencia venga de donde venga. Yo digo que la actuación policial debió ser de otra forma .Tú en cambio no condenas la violencia que cientos de veces han demostrado los tuyos . Condénalos y entonces te daré la razón, no antes.

#17.2 Joanet, Bcn, 05/10/2019 - 17:39

#17.1

Neferu
Yo condeno toda violencia, incluyendo pena de muerte, aborto, eutanasia....
Los que tú llamas los míos han protagonizado las manifestaciones más multitudinarias de Europa, absolutamente pacíficas y cívicas. Ningún juez ha sentenciado delitos de violencia. Los tuyos son los únicos que la han practicado y jamás la han condenado.

#17.3 Neferu, Barcelona, 06/10/2019 - 01:06

#17.2

¿ Los míos dices? Yo no tengo míos. Yo voy por libre, pienso, reflexiono, decido, y actúo por libre. No me creo a priori ni a unos ni a los otros. Pero llevo un lema a rajatabla: respetar las leyes de la democracia y si hay que cambiarlas, se cambian por las vías legales que para eso están. Si hubiesen respetado las ley no estarían en la c

#16 Argonauta, Argos, 04/10/2019 - 21:54

"Gerra nahi duen guztia, berari kendu bizia" A todo el que quiera la guerra, que le quieren a el la vida (dicho vasco)

#15 Pedrito, Bcn, 04/10/2019 - 21:48

¿ Qué juez ha sentenciado que hay violencia en Cataluña ? Lo único que se puede afirmar es que hace 10 años que se celebran aquí las más multitudinarias manifestaciones de Europa absolutamente pacíficas y cívicas. Inventar relatos que intentan unir violencia e independentismo es maldad y perversión.

#15.1 Maldad es comer el coco a la gente, Barcelona, 05/10/2019 - 00:45

La gente no es ignorante... amigos separatistas han evolucionado en sus razonamientos cada vez más cercanos al odio y la violencia.. banderas negras, camisetas de terra lliure, insultos, coacción.. no estamos ciegos... hace ya tiempo que se busca la provocación, la chispa para cargarse de razones y liberar el odio como víctimas siendo verdugos

#14 Cris, Barcelona , 04/10/2019 - 21:46

Pues toda la razón, rascas los ideales y solo hay dinero. Pero engañan a muchos ilusos.

#13 Carles Ortí, Barcelona, 04/10/2019 - 17:35

El testimoni d'un home de bé. Encoratja molt el testimoni insubornable d'aquest pare i senyor davant la banalització de la violència.