Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2020. 17:15h.

Ponsatí es queda sense immunitat després del Brexit

El jutge Llarena demana al Regne Unit mantenir l'euroordre

Ponsatí es queda sense immunitat després del Brexit

El magistrat instructor del Tribunal Suprem en la causa contra els dirigents independentistes, Pablo Llarena, ha sol·licitat aquest dilluns a les autoritats del Regne Unit continuar el tràmit de l'euroordre contra l'exconsellera d'Educació de la Generalitat Clara Ponsatí, a l'entendre que, després del Brexit, la immunitat com parlamentària europea no l'afecta al Regne Unit. El jutge instructor també demana a les autoritats del Regne Unit que valorin prendre les mesures necessàries per tal d'evitar que l'exconsellera abandoni el país.

El jutge del Suprem, en la mateixa interlocutòria, reconeix la immunitat que li atorga a Ponsatí la seva condició d'europarlamentària a la UE i sol·licita el suplicatori al Parlament Europeu per suspendre aquesta immunitat i poder continuar amb l'execució de les euroordres de detenció i entrega als països de la Unió Europea.

Llarena també manté l'ordre de detenció en territori espanyol contra ella i nega que sigui necessari el suplicatori en aquest cas. El magistrat recorda que Ponsatí va ser processada el 21 de març de 2018, gairebé dos anys abans de la seva proclamació com a eurodiputada, per la qual cosa considera que no ha de sol·licitar un suplicatori per actuar contra ella a territori espanyol.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Vicente SALA, VILASSAR DE MAR, 05/03/2020 - 10:36

Llarena, creo que en la justicia espayola i otras, tambiem existen los jueces miserables, que actuan por intereses propios i fascistas, i actuan persiguiendo las personas como demonios, .. O se actua con dignidad, o no se es nada, no valen nada, ni como jueces ni como personas... No creo que el reino unido, te hagan caso de una injusticia.

#1 Cap pena, BcN, 03/02/2020 - 17:52

Doncs que es foti. Es pensa potser que oblidarem el seu lamentable pas per Ensenyament i la seva comèdia de fer veure que no sabia parlar ni entendre el castellà? I sempre dient barbaritats amb aquell somriure incoherent? És un perill públic. La gent com ella em perjudica i jo vull que paguin per tot el mal que han fet.

#1.1 Marcos Aurelio V. Esteve, En algún lugar del Baix Llobregat, 05/02/2020 - 08:13

Ahh, pero ¿Estuvo en Ensenyament ahora Educació? Yo creo que nadie la recuerda...
Por algo será...