Publicitat
Societat · 29 de Juliol de 2020. 20:05h.

"Pot haver-hi violència a Catalunya"

Daniel Arasa, periodista: "Quan es tira llenya al foc sistemàticament és més difícil la reconciliació"

"Pot haver-hi violència a Catalunya"

Daniel Arasa, amb un dels seus llibres, en una imatge d'arxiu

El periodista Daniel Arasa (Tortosa, 1944) adverteix que "lamentablement poden donar-se casos de violència" a Catalunya tot i que espera "que no sigui així". "Quan es tira llenya al foc sistemàticament és més difícil la reconciliació", afegeix.

Arasa, que té més de mitja dotzena de llibres publicats sobre temes històrics, ha dedicat el primer a la seva dona: "A les 9 a la lluna" després de 50 anys de matrimoni.El també escriptor, que va ser molts anys cap de redacció d'Europa Press, afirma que "Catalunya té molt difícil que sigui independent" i que "els polítics catalans són molt covards per no dir la veritat",

"Junqueras, Torra, Puigdemont saben que a curt termini la independència de Catalunya és inviable", afegeix. En la seva opinió "portem més de deu anys de política ficció". "Estimen molt a Catalunya però poc als catalans", insisteix.

D'altra banda, es mostra crític amb els mitjans de comunicació i amb els periodistes. "Sense TV3 no hi hauria hagut procés" perquè "hi ha hagut una pluja fina d'aversió a tot el que és espanyol".

"La Vanguardia va jugar al procés, Rac1 totalment, també El Punt-Avui, l'Ara i una sèrie de digitals".

Malgrat que subratlla que "els periodistes hem de dir la veritat, les coses com són". "Quants saben que no hi haurà independència però quants ho diuen?", es pregunta.

D'altra banda, considera que "els empresaris també van ser uns covards" en creure que el procés "no arribaria a tant".

"A Catalunya aquell que es manifesta no independentista és assenyalat amb el dit i fustigat moltes vegades", continua.

Daniel Arasa confessa finalment "una gran estimació personal per Artur Mas però és un dels culpables de l'enrenou en què ens hem ficat, és un embolic immerescut".

Segons la seva opinió, "Puigdemont traurà vots" i pot tornar a guanyar a ERC, "Marta Pascal no sortirà" si va sola i una coalició de partits catalanistes té algunes opcions.

"L'independentisme no és una opció política, és una religió", acaba.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 Rasca, castelldefels, 30/07/2020 - 15:32

Eso es lo que quiere Torra Fuigdemont y sus lacayos...Eso si ellos bien lejos y los indigentes mentales de la borregada separatista en primera linea.....

#14 Duran, Barcelona, 30/07/2020 - 14:31

La historia es repeteix i els embaucadors que tenen el ramat cautiu sempre han fet el mateix, inicitar a l'odi, provocar a la gent que surti al carrer, pero ells amb els cotxes a punt, els maleters oberts i un cop dins fugen com rates deixant als pobres inocents que rebin el xarop de bastó. Ho van fer al 1939 i ho van tornar a fer el 2017.

#13 otger, CATALUNYA QUE NO VOL SER ESPANYOLA, 30/07/2020 - 13:29

L ´unica violencia exercida fins ara,i al llarg de l ´historia ha estat protagonitzada per Espanya i el seu nacionalisme espanyol.

#12 Rafael, Barcelona, 30/07/2020 - 12:27

Ni a curt termini ni a mitjà termini ni a llarg termini. Mai. És impossible 100% en un món globalitzat de grans blocs EE.UU-Xina-Rússia. Tard o d'hora se n'adonaràn, però que hi haurà mastegots no en tinc cap dubte. Caldran 3 generacions per desintoxicar-se i abandonar la idea de la independència.

#11 Masias , Mis posaderas , 30/07/2020 - 11:20

La única violencia que hay, es contra ellos mismos . Evidentemente el noreste es una tierra de masoquistas. La prueba más contundente es que el rebaño estelado vota una y otra vez a aquellos que les han llevado a la ruina.