Societat · 18 de Juny de 2016. 14:39h.

Prec de Meritxell Ruiz a Junqueras

La consellera d'Ensenyament demana que busqui els més de 200 milions necessaris per a l'escola inclusiva

Prec de Meritxell Ruiz a Junqueras

Meritxell Ruiz

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha demanat al vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, que busqui els 211 milions d'euros necessaris per dur a terme les millores necessàries a l'escola inclusiva i d'alta complexitat. “Hi haurà alguna manera de trobar aquests recursos”, ha dit Ruiz en un entrevista a Catalunya Ràdio, però ha advertit que “hauran de sortir d’algun altre lloc, perquè, de moment, no hi són perquè no s’han aprovat un pressupost”.

 

De fet, la no aprovació dels Pressupostos de la Generalitat ha provocat, segons la consellera, que algunes promeses realitzades pel departament d'Ensenyament quedin “congelades”, com per exemple la incorporació dels mestres substituts abans no comencin les classes o la posada en marxa dels Itineraris de Formació Específics per als estudiants amb discapacitat intel·lectual que s'havien d'haver estrenat aquest curs i que s'havien posposat fins al setembre.

 

Per altra banda, i davant el requeriment del ministeri d'Educació, Mertixell Ruiz ha explicat que la Generalitat no ha realitzat la prova de sisè de primera prevista a la LOMCE perquè “el nostre model d'avaluació és tan diferent del seu que el que no farem és pervertir un model que a Catalunya fa deu anys que existeix i que porta molt bons elements de diagnòstic i de millora del sistema educatiu”. “Nosaltres no estem avaluant conceptes, estem avaluant competències, que és més que avaluar conceptes”, ha sentenciat la consellera d'Ensenyament.

 

La consellera també s'ha referit als casos de presumptes abusos sexuals a l’escola Maristes de Sants-les Corts per manifestar que “l’únic protocol que hi havia era l’acord a què havia arribat el síndic amb diferents institucions”. “En aquell acord, el que posava era que cada departament havia d’adequar aquell marc a les seves singularitats, i això no estava fet”, ha conclòs.

 

Finalment, Ruiz ha calculat que en els pròxims mesos el Govern espanyol descomptarà aproximadament 120.000 euros a la Generalitat per la vintena de nens escolaritzats a centres privats perquè les seves famílies volen que els ensenyin en castellà a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#21 Papitu, el de Sanes, 21/06/2016 - 15:32

Podríeu començar a buscar-los en les "ambaixades" catalanes a l'exterior. Només és una idea.

#20 Pablito 1, Barcelona, 19/06/2016 - 10:53

Hablar de la enseñanza en Cataluña es hablar del caos. Es no saber diferenciar educación con adoctrinamiento.
Durante años se ha prostituido la enseñanza con profesores corruptos que han secuestrado voluntades, colegios y padres vendiéndoles gato por liebre.
La Sra. Ruiz eso lo obvia y se entiende

#19 Pluja., Ciudadana del mundo, 19/06/2016 - 10:16

Queréis mantener vuestro estatus y sueldazos que os pagamos a escote los españoles. Lo de menos es el pueblo catalán que os sigue de forma borrega por tenerlo manipulado.

#18 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 19/06/2016 - 09:43

Prec entre babaus, estem morts..!

#17 Neféru, Barcelona, 19/06/2016 - 09:36

Pues más de lo de siempre..a mendigar a España que os rescate y os pague las facturas