Publicitat
Societat · 3 de Març de 2020. 11:26h.

Premi a l'Església catalana per la seva tebior amb el procés

El cardenal Omella nou president de la Conferència Episcopal

Premi a l'Església catalana per la seva tebior amb el procés

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha triat a Juan José Omella Omella com el seu nou president per als propers quatre anys, en substitució de Ricardo Blázquez, que ha representat als bisbes espanyols des 2014. Omella, de 73 anys, és cardenal de Barcelona.

Després de la reforma dels estatuts de l'entitat -que es va dur a terme a 2019-, el nou president ostentarà el càrrec durant els propers quatre anys. Es tracta del novè president de la institució des de la seva creació el 1966 gràcies a l'Concili Vaticà II. Nascut a Queretes (Terol) el 1946, Omella va ser ordenat cardenal pel papa Francesc a juny de 2017, per la qual cosa es considera més proper a les tesis aperturistes del Pontífex.

Després de ser nomenat arquebisbe de Barcelona, Omella va revelar l'any 2016 el consell que li va donar el papa sobre el procés: “En vaig parlar amb el papa i ell em va dir ‘sigues pastor’ i va afegir ‘vostè té el treball d’amar i de cap altra cosa. No faci una altra cosa. Sigui pastor’. I ja no vam parlar de res més, ni de Catalunya ni d’Espanya. Vam parlar d’altres coses”.

L'arquebisbe de Barcelona va demanar el mateix any unitat als líders socials i polítics catalan en l'homilia de la seva primera missa per la patrona de la capital catalana, La Mercè: “units podrem més que separats". "Treballin pel bé comú i per una societat més unida, més lliure i més justa", va reclamar.

El cardenal Omella també va haver de desmentir la secretària general d'ERC, Marta ROvira, l'any 2017 i va negar les informacions que el vinculen amb l'advertència d'un possible ús de la força per aturar la independència.

"El Cardenal Omella desmenteix categòricament les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació sobre les informacions de violència d'Estat, en cas que el Govern de la Generalitat hagués fet una DUI" va escriure el compte oficial de twitter de l'Església de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Un tal Blázquez, Lekeitio, 03/03/2020 - 15:40

Rumores hay ke papa coronavirus tiene,Dios kiera no lo,pero si así es ,komo San JosemarÍa Escrivá solir dezía,ke pronto al zielo se lo lleve,oyes.