Publicitat
Societat · 21 de Juny de 2021. 17:56h.

Premi al president de la CEOE abans de posicionar-se a favor dels indults

El Govern espanyol li va concedir dimarts passat la Gran Creu del Mèrit Militar

Premi al president de la CEOE abans de posicionar-se a favor dels indults

Garamendi, amb Yolanda Díaz, a la reunió anual del Cercle

El Govern espanyol va concedir el passat 15 de juny al president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, la Gran Creu del Mèrit Militar amb distintiu blanc, màxima condecoració castrense. Aquest reconeixement es va produir dos dies abans que Garamendi es posicionés a favor dels indults.

El president de la CEOE, en efecte, va sostenir que tot el que sigui "acostament i diàleg és bo" i va reclamar allunyar-se de "les posicions maximalistes i més radicals". "A l'Estat de dret caben els indults. Hi ha moltes opinions entre els empresaris, però si això acaba en què les coses es normalitzen, benvingut sigui", va sentenciar en una entrevista a TVE.

Després de comprovar l'enrenou provocat per les seves paraules, tant entre dirigents polítics de la dreta com entre els mateixos empresaris, Garamendi va tractar de matisar-les. "Respectem la legalitat, la Constitució, l'Estatut. Hi ha un espai enorme per dialogar. El president de la CEOE no va a parlar de política", va assenyalar.

L'eurodiputat i portaveu polític de la formació, Jorge Buxadé, ha criticat Antonio Garamendi per "validar els indults" i per la concessió que el Govern li ha atorgat, la Gran Creu del Mèrit Militar i ha demanat la seva dimissió. També ha anunciat que "Santiago Abascal ha donat instruccions per fer un seguiment parlamentari" referent a aquesta distinció.

La Gran Creu és la màxima categoria de l'Ordre del Mèrit Militar i es concedeix a aquelles personalitats que, en el desenvolupament de les seves activitats, siguin militars o civils, realitzin una excepcional contribució a tot el que a la Defensa suposa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Casanova Cobarde, Torroella de Montgrí, 22/06/2021 - 05:34

Estómago agradecido y encima la subvención a la CEOE se multiplica por casi seis veces, así se explica la actitud de este vendido al gobierno cómplice de golpistas. No a las subvenciones de estómagos agradecidos de la patronal y sindicatos, que vivan con las cuotas.