Publicitat
Societat · 11 de Gener de 2012. 09:42h.

"Preocupació" a Esade pel cas Urdangarin

La directora demana en una carta a alumnes i professors que no parlin amb la premsa

"Preocupació" a Esade pel cas Urdangarin

Imatge d'un dels edificis d'Esade

Esade ha enviat una carta als seus alumnes i professors en què desvincula de la institució el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci, Diego Torres, –imputats pel cas Palma Arena–, i els demana que no parlin amb la premsa del cas i que, si decideixen fer-ho, ho canalitzin tot a través del gabinet de premsa.

La directora general de l'Esade, Eugènia Bieto, que signa la carta -publicada pel diari Ara-, explica que "sóc conscient que les referències a la participació de professors d’Esade (juntament amb els d’altres institucions universitàries) en les ponències de congressos i estudis promoguts per aquest institut -l'Institut Nóos- poden despertar preocupació pel fet que puguin comportar lesions per al prestigi de la nostra institució, que s’ha mantingut sempre fidel a uns valors i principis".

És per això que l'escola de negocis ha decidit "constituir un grup de treball que segueix l’evolució dels esdeveniments esmentats des dels diversos fronts". També han acordat "canalitzar totes les relacions amb els mitjans de comunicació a través del nostre director de comunicació, i reitero la importància que qualsevol contacte del professorat i del personal amb la premsa s’articuli a través seu".

La carta també manifesta que "Iñaki Urdangarin és antic alumne d’ESADE. Diego Torres també n’és antic alumne. A més, va ser-ne col·laborador acadèmic fins l’any 1991 i, des de l’any 2001, era professor associat del Departament de Política d’Empresa. A principis d’aquest curs es va acordar amb ell la seva desvinculació completa de l’activitat docent" i deixa clar que "en tots dos casos, els motius pels quals han estat imputats es relacionen exclusivament amb la seva activitat professional com a directius de l’Institut Nóos".

Finalment, expressa que "els fets imputats en aquest cas, si es demostra al seu dia que són certs i amb el respecte que devem a la presumpció d’innocència i a la dignitat de les persones, estarien en clara contraposició amb el discurs i els ensenyaments d’Esade".

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#40 Pere, bcn, 19/01/2012 - 12:56

Pel que fa al DUC, crec recordar que malgrat no reunir les condicions prescriptives --ni per edat, ni formació ni procés sel·lectiu - per a accedir ESADE li van montar un grau postgrau "ADHOC" a la seva mida atès els potencial , i ara Reals, negocis que alguns imputats van pensar podrien fer.

#38 Josep, Girona, 13/01/2012 - 17:28

ESADE= ESCOLA SUPERIOR DE DESTRUCIÓ I ANIQUILACIÓ D'EMPRESES, NO HACE FALTA DECIR NADA MÁS.
FAN COM ELS DIRECTIUS DE LES CAIXES: AGAFA ELS DINERS I DEIXA-LES QUEBRADES.

#37 ironman, Barcelona, 12/01/2012 - 17:32

Em creuré la mentida de les business school tipus ESADE quan la majoria d'estudiants que surtin d'allà siguin emprenedors i no aspirants a directius intercanviables. Curiosament la gran majoria dels pocs emprenedors d'aquest país surten de les escoles d'enginyeria.

#37.1 ironwoman, Barcelona, 12/01/2012 - 20:06

1) Ironman, és cert parcialment el que dius. Hi ha un nombre força elevat de graduats d'ESADE que comencen negocis de consulting i que tinguin a veure amb iniciatives emprenedores, és una de les coses que sorprén quan ho coneixes bé. Ademés, ara per ara s'està incrementant el nombre d'assignatures..

#37.2 Estudiant d'ESADE, Barcelona, 12/01/2012 - 20:10

Per mí no té res de curiós. Suposant que siguis enginyer, ja deus saber que molts dels teus companys de promoció escolliran fer el màster a una d'aquestes business school "mentideres". Dedueixo que tu no, de manera que molta sort en els processos de selecció, on tu tindràs una clara desavantatge.

#37.3 ironwoman, Barcelona, 12/01/2012 - 20:11

...de caire més proper a la innovació i crear negoci que en assignatures tècniques.
Pero no ens enganyem, un enginyer és un superherói, només cal fixar-se en els -tant criticats- directius de grans corporacions, majoritariament, a part d'estudiants d'escoles de negocis amb nom són enginyers

#37.4 ironwoman, Barcelona, 12/01/2012 - 20:14

Les empreses no busquen exclussivament gent amb grans coneixements, si no gent amb una capacitat de sacrifici i un sentit de la responsabilitat notable. Des del meu punt de vista, no es contracte només a un ESADE pel títol que té, sinó per que és una garantia segura d'esforç, igual que un enginyer.

#36 Marques d'ESADE, Pedralbes i Sant Cugat , 12/01/2012 - 11:31

Y ahora se conoce que Marcel Planellas, antiguo diputado del PSUC i secretario general de ESADE, o sea el número 2, cobró 90.000 euros de mano de Urdangarin a través de Noos por sus asesoramientos diversos en asuntos poco claros. ¿Losada no sabia nada? Aqui chupaban todos del bote.

#36.1 carlos, bcn, 12/01/2012 - 19:46

Claro, por la misma regla de tres, la Infanta también lo sabía, entonces el Rey lo sabía, entonces el Presidente del Gobierno lo sabía, entonces todos los ministros lo sabían, entonces ha de dimitir media España. Pocas personas en la vida he conocido más íntegras que Carlos Losada. Qué sabrás tú.

#36.2 Marquès d'ESADE , Pedralbes i Sant Cugat , 13/01/2012 - 12:06

Carlos o Carlo? No sera el Gallucci, candidato a la lista del Mas i socio de Urdangarin?

#36.3 Carlos, Bcn, 13/01/2012 - 17:38

Apreciado marques, quien mantuvo negocios cn urdngarin fue la mujer d Gallucci, y q se sepa hasta ahora todo perfectamente legal. Q pasa, tu no le presentas tus amigos a tu mujer? O es q no tienes mujer ni amigos, d tantas horas q pasas criticando cosas q n conoces para sentirte mejor?

#36.4 Marques d'ESADE , Pedralbes i Sant Cugat, 13/01/2012 - 19:09

Carlitos, yo me ando con mucho cuidado a quien presento y con quien me presentan y te aseguro que ni me meto en la cama de quien me presentan ni hago negocios con quien presento. Lo que os duele es que cada dia hay mas nombres de la ESCUELA en el SUPUESTO entredicho con ruido de fondo.

#35 Almogàver , La Sagrera , 12/01/2012 - 10:06

I la Bieito, com quan li envien una carta denunciant-li fets que passen allà, segueix sense donar la cara. Una mica militarota si que ho és manant callar a la gent.