Publicitat
Societat · 6 de Maig de 2011. 13:53h.

Presó per als lladres de coure

Els Mossos expliquen que tots els integrants de l'organització eren romanesos

Presó per als lladres de coure

Imatge de l'operació policial

El jutge de Tremp (Lleida) ha ordenat l'ingrés a la presó de 19 dels 56 detinguts acusats d'integrar la major xarxa de Catalunya dedicada al robatori de coure, ja que el seguiment dels Mossos d'Esquadra ha permès demostrar que era una organització criminal que vivia d'aquest tipus de delicte.

L'intendent dels Mossos d'Esquadra Jordi Bascompte ha explicat en roda de premsa que la investigació a la qual van sotmetre al grup, que era seguit des de febrer de 2010, ha permès comprovar que l'organització, integrada per ciutadans romanesos, estava perfectament jerarquitzada i estava integrada per "professionals" que vivien del robatori de coure.

El responsable dels Mossos ha explicat que ara esperen que aquesta decisió del jutge serveixi per tenir un efecte "dissuasori" per altres bandes dedicades al robatori de coure, ja que en la majoria d'ocasions es lliuren de la presó.

En l'operació, que es va dur a terme el passat dimarts 3 de maig, els Mossos d'Esquadra van detenir a 56 persones -52 homes i quatre dones-, dels quals 50 han passat a disposició judicial i 19 han ingressat a la presó per ordre judicial.

A més, els Mossos d'Esquadra han dictat 38 ordres de detenció per altres suposats integrants de la xarxa, que no han pogut ser localitzats.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Martín Martínez Mart, Bacelona, 06/05/2011 - 18:45

La presó, una putada i una mesura dissuasòries .

Una putada, per les persones que han d'entrar.
Una mesura dissuasòria per les persones que encara no han entrat, tot i que, podrien fer-ho.

#5 Jordi, bcn, 06/05/2011 - 18:26

Mentres tinguem l'actual codi penal,la lusticia sigui tan lenta,i las presons tinguin gimnas i piscina,no hi ha res a fer.

#3 julius, bcn, 06/05/2011 - 17:10

el 22 de Maig hi ha eleccions !!! (això es pot arreglar amb vots )

#2 PxCat, cervera, 06/05/2011 - 16:46

Cada intern costa a l' Administració 25.000 € l' any.
Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions...

#1 Quan ens costara la seva presó?, BCN, 06/05/2011 - 15:08

Multipliqueu el que val mantenir un delinquent a la pressó per tota aquesta gentussa. A catalunya ja hem patit prou delinquència "nacional" com per anant inportant-la de l'estranger. Que els fotin a tots en un camió i cap a Rumania!. I NO SOC XENÒFOB, tinc molt bons amics estrangers que no roben.