Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2017. 20:54h.

Presó per un fisioterapeuta que presumptament abusava de pacients

Els Mossos han detingut l’acusat en dues ocasions

Presó per un fisioterapeuta que presumptament abusava de pacients

L'home està acusat d'haver abusat de tretze dones

El jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha decretat presó per un fisioterapeuta que ha estat detingut per segon cop pels Mossos per presumptament haver abusat sexualment de les seves pacients. L’home està acusat d’un total de tretze casos, amb i sense penetració, que haurien tingut lloc en consultes de centres mèdics de Barcelona i Sant Cugat del Vallès.

Els Mossos sospiten que l’home, de 44 anys i de nacionalitat espanyola, s'hauria aprofitat de la confiança de les seves víctimes. En tots els casos, les dones acudien amb dolències a l'esquena a aquest especialista en l'abordatge osteopàtic en el prepart i el postpart i l'home els aplicava un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc adoptava mesures higièniques com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l’historial mèdic ni en cap cas va fer firmar cap document on la pacient autoritzava al professional a realitzar aquest tipus de tractaments.

Els agents el van detenir per primer cop al gener. Arran d’aquesta actuació, els investigadors van poder descobrir nou fets presumptament delictius més. Després d'escoltar les víctimes i analitzar les proves, el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona ha acordat la detenció del fisioterapeuta. El jutge també ha ordenat el registre del domicili del detingut, situat a Sant Cugat del Vallès, on els investigadors van recollir documentació i material informàtic. Una informació que, segons la policia, permetrà continuar buscant noves possibles víctimes.

Al llarg de la investigació, els Mossos es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d’assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones han denunciat era correcte o no. Fruit d’aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que emprava no es corresponia amb cap tècnica coneguda, ja que el detingut, aprofitant-se de la confiança que li tenien les seves pacients, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d’esquena.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat