Publicitat
Societat · 19 d'Octubre de 2020. 10:52h.

Presons sota pressió

154 funcionaris agredits durant el primer semestre

Presons sota pressió

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha denunciat en un comunicat que s'han agredit 154 funcionaris de presons en el primer semestre d'aquest 2020.

Després que hi hagi hagut tres interns morts i un funcionari agredit a Brians 2 coincidint amb el reinici de les comunicacions familiars malgrat la segona onada de contagis per coronavirus, el sindicat exposa que "un total de 154 funcionaris van ser agredits i/o amenaçats en el transcurs del seu treball". "D'ells, 25 van requerir baixa mèdica a conseqüència d'una agressió, sumant un total de 528 dies de baixa laboral", afegeix.

"El més destacable -subratlla- són les elevades xifres d'agressions en el Centre Penitenciari de Brians 1 (amb un total de 60, amb una gran diferència sobre la resta de centres), seguit per Brians 2 (amb un total de 24, que avui dia s'eleva a 30, i que duplica les xifres de l'any anterior en el mateix període)".

La CSIF exigeix a la Subdirecció de Recursos Humans dels serveis penitenciaris catalans que "prengui les mesures necessàries per a pal·liar el dèficit de personal que sofreix Brians 2, el centre més gran de tota Catalunya, i els altres centres penitenciaris catalans".

En aquest sentit, remarca que Brians 2 té "un dèficit de 42 treballadors". "Des de principi d'any, 30 funcionaris del centre de Brians 2 han estat agredits i 28 han sofert temptatives d'agressió. Actes documentats i corroborats per funcionaris i serveis mèdics, fets objectius documentats amb informes mèdics i que a vegades suposen la baixa mèdica del treballador/a".

Finalment, diu que "aquests fets no poden ser etiquetats com alguna cosa que va en el nostre sou, no es poden continuar permetent i mantenint ràtios d'1 funcionari per 33 interns". "Una gestió així és perillosa i negligent, i que juga clarament amb la seguretat dels seus treballadors", sentencia.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#1 joan, manresa, 19/10/2020 - 12:40

El Casal,12:44 h.--El principal problema no es la falta de personal...,si que es cert,que van faltats de gent...,sentim a parlar del problema. Pro on rau la problemàtica, sigui presons seguretat ciutadana ,ordre públic.., es .,la dificultat molt gran en puguer mantenir unas lleis amb una democràcia..,yan situacions molt oposades. temps al temps

#1.1 David, FOLGUEROLES, 19/10/2020 - 12:54

La verda, no se que dices. Debería estar prohibida la publicidad gratis.

#1.2 Ojotuerto, Calafell.tab, 19/10/2020 - 13:12

Manual del Troll a sou..... "No enterder". Sembrar confusión con las dudas. Manual de Bacalladera.

#1.3 Jaime de Andrade, El Pardo, 19/10/2020 - 16:05

No hay que confundir libertad con libertinaje...eso también lo decía yo. En fin.

#1.4 pepe, andorra, 19/10/2020 - 16:05

mantener las leyes y la democracia es lo q hacen en Suiza, Francia o Austria, pero entiendo q para un separata no lo entienda pq en España lo del imperio de la ley no ha existido nunca. Solo hay q ver los jueces franceses y los españoles con lo de su ministro de sanidad, en la republiqueta, los jueces, serán todos de la famiglia.....per suposat..