Publicitat
Societat · 10 de Juny de 2019. 17:33h.

Primer gran incendi de l'estiu

Ja ha cremat 200 hectàrees al Perelló

Primer gran incendi de l'estiu

Un incendi forestal descontrolat està cremant a la collada del Perelló (Baix Ebre). El fort vent de mestral ha propagat ràpidament el foc i una cinquantena de dotacions terrestres i aèries dels Bombers de la Generalitat treballen a hores d'ara per controlar l'incendi. Segons els Bombers, ja s'han cremat 200 hectàrees forestals.

El foc s'ha declarat a les 12.00 hores del migdia a prop del parc eòlic de les Colladetes. El foc ha començat per una crema agrícola de restes d'olivera que s'ha descontrolat pel fort vent. El vent de mestral que bufa a la zona acompanyat de la sequedat del terreny ha propagat ràpidament les flames, que cremen amb una alta intensitat, en sentit sud-oest i llançant focus secundaris a llarga distància. Trenta-vuit persones d'una vintena masies han estat desallotjades.

En les tasques d'extinció treballen una quarantena de dotacions terrestres. A més, treballen 8 mitjans aeris i es preveu la incorporació de tres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, un de coordinació i dos d'ells hidroavions.

A conseqüència de l'incendi, segons el Servei Català de Trànsit (SCT) s'ha tallat preventivament la carretera local TV-3022 al Perelló durant unes hores. A banda d'aquesta incidència, no hi ha afectació a nuclis habitats.

Una seixantena de vehicles i més de 200 efectius dels bombers treballaran sobre el terreny aquesta nit per controlar l'incendi com més aviat millor.

bombers.jpg

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 11/06/2019 - 16:25

una quema agricola en junio? Es q no esta prohibido desde el uno de mayo hasta el treinta de septiembre las quemas agricolas? quien le ha dado la licencia para eso? Cualquier agricultor sabe de sobras q no puede hacer quemas si sopla el viento, venga de donde venga, asi q dudo mucho q haya sido un agricultor profesional y q ademas tenga licencia.