Publicitat
Societat · 4 d'Agost de 2009. 17:51h.

Primera mort per grip nova després que Geli demani tranquil·litat

Mor una dona de 35 anys a Girona amb malalties prèvies

Primera mort per grip nova després que Geli demani tranquil·litat

La consellera de Salut, Marina Geli

La consellera de Salut, Marina Geli, ha llençat un missatge de tranquil·litat a la població assegurant que el nombre de casos de grip nova detectats a Catalunya encara està lluny de poder comparar-se amb els que cada any es registren per la grip estacional. De fet, Geli ha recordat que segons les últimes dades a Catalunya només hi ha dues persones greus afectades per aquesta malaltia. Diverses hores després, la conselleria ha anunciat la mort  -"a les 13,04 hores del dilluns 3 d’agost"- per aquest tipus de grip d'una dona de 35 anys a l'hospital Josep Trueta de Girona.
 
En declaracions a Com-Ràdio, Marina Geli ha assenyalat que a Catalunya “no hi ha cap brot epidèmic” de la grip nova, tot i que “tenim el virus circulant en poca quantitat”. Dels quatre casos de persones ingressades a la UCI afectades per la nova grip, Geli ha recordat que dues han estat ja donades d’alta i només dos es troben en estat greu.

A més, la consellera de Salut ha ressaltat que la nova grip és més benigna i menys molesta que l’estacional i ha subratllat que “cada dia a les nostres UCI’s tenim pneumònies molt més greus”. D’altra banda la consellera ha assegurat que a “Catalunya tindrem vacuna” i que “quan estigui comercialitzada serà segura i eficaç”.
 
Tanmateix, el Departament de Salut ha difós un comunicat, en el que afirma que "a les 13,04 hores del dilluns 3 d’agost va morir a l’hospital Josep Trueta de Girona una dona com a conseqüència d’un quadre d’insuficiència respiratòria aguda, amb resultat positiu al virus de la grip pandèmica H1N1". La confirmació de les causes de la mort ha estat aquest dimarts a dos quarts d'una de la tarda.
 
"Es tracta", s'afegeix, "d’una dona de 35 anys, resident a Lloret de Mar, i que tenia diverses malalties cròniques importants prèvies, per la qual cosa es troba en estudi el paper que pot haver tingut la infecció gripal en l’evolució del quadre clínic".
 
Segons el comunicat, "la pacient va acudir el passat 2 d’agost a l’hospital de Blanes, d’on va ser derivada, el mateix dia, a l’hospital Josep Trueta degut a la seva afectació respiratòria".
 
D'altra banda, Salut informa que "l’hospital de Sant Pau ha notificat un nou cas d’un pacient afectat el virus de la grip A (H1N1) ingressat a la Unitat de Cures Intensives des del passat 26 d’agost".

S'indica que "es tracta d’un home de 31 anys sense antecedents de malaltia prèvia, i es troba estable dins la gravetat. Amb aquest cas, són 3 els pacients que romanen ingressats a la UCI en estat greu: un home de 31 anys a l’hospital Joan XXIII i un altre home de 31 anys a l’hospital del Mar".
 
També s'informa que "en els darrers dies han estat donats d’alta de la UCI 2 pacients greus afectats pel virus pandèmic gripal: una dona de 52 anys de l’hospital de Bellvitge, i un home de 32 anys de l’hospital de Tarragona".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pepe, Palafrugell, 05/08/2009 - 15:23

Entre aquests tres triaria el burru de l'shrek

#7 jimbo, aha, 05/08/2009 - 11:06

esteu en una illa deserta, a qui preferiu compartir com a parella? A-MARINA GELI B-LA MAIRENA C-EN SAURA

#6 Pepe, Palafrugell, 05/08/2009 - 10:41

Ah, aquesta dona ha tret el dret dels malalts oncologics a ser transportats en taxi el dia que tenen quimioteràpia. Deu ser per poder-se pagar xofer i audi quan se'n va de farra.

#5 Pepe, Palafrugell, 05/08/2009 - 10:35

Geli va utilitzar cotxe oficial i xofer per assistir al concert de Josep Carreras a Calella el dissabte. El xofer va esperar més de tres hores al parquing VIp. Assistir al concert forma part de les seves obligacions de consellera?

#4 Marino, Caçà de la Selva, 05/08/2009 - 09:43

Aquesta dona només ha sigut sempre una peça de l'aparell sociata, desshogada com poques, la salut dels catalans li ha importat un rave. Peró acostumats a les insuficiencis dels Trippys, que més ens hi dona?. Endavant Marineta a disfrutar del mòmio!