Societat · 2 de Febrer de 2016. 15:31h.

Primera vaga del Metro contra Colau

Contra el "bloqueig del conveni col·lectiu i quatre anys de congelació salarial"

Primera vaga del Metro contra Colau

Imatge de la protesta

Treballadors del metro de Barcelona han realitzat una vaga de cinc hores -de 10 a 15 hores- durant la qual només han circulat trens en intervals de 20 minuts. Aquesta vaga ha estat acompanyada d'una manifestació de més de mil persones pel centre de la capital catalana.

Els treballadors denuncien el "bloqueig del conveni col·lectiu i quatre anys de congelació salarial" i asseguren que en contraposició la direcció de TMB "s'ha apujat el sou un 14 per cent" de mitjana en els últims quatre anys. Els treballadors demanen a l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que intercedeixi en la negociació del conveni col·lectiu.

Durant la manifestació, que ha conclòs davant de l'Ajuntament, s'ha repetit el crit de "Colau, escolta, el metro està de lluita". La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha accedit a rebre a set representants dels huleguistas, un cada sindicat i un del comitè d'empresa. Fins avui, el consistori havia rebutjat reunir-se amb ells, la CGT.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 02/02/2016 - 20:25

"Sino luchas ten al menos la decencia de respetar al que si lo hace" José Martí.

#8 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 02/02/2016 - 20:24

No hay mas que leer algunos comentarios.Que pena de sociedad tenemos, la mayoría se mira tanto el ombligo que no es que no sean capaces de entender las luchas de otros colectivos, sino que no son ni tan siquiera capaces de darse cuenta que lo que están destruyendo es el futuro de sus hijos.

#7 Jean Claude Chirigota, Botswana, 02/02/2016 - 19:44

La huelga la dirigen Trias y el Papa Francisco...y Barcelona está en el Area Metropolitana de Bujumbura.....Que nivelazo de comentarios !!!

#6 Joaquin, Montcada i Reixac, 02/02/2016 - 19:25

Lo entiendo,y es mas de lo mismo,se han tirado tragando con Trias,y ahora huelga ¿ y con Trias,no?.Pregunro,¿quien dirige la huelga?

#5 Bart, Barcelona, 02/02/2016 - 17:16

Aviam si ho entenc. Els treballadors protesten contra TMB (depenent del Área Metropolitana de BCN) i demanen a Colau que intercedeixi. Però el titular és que la vaga és contra Colau. Molt bé tot.