Publicitat
Societat · 25 de Març de 2020. 16:40h.

Primeres demandes judicials pel coronavirus

Denúncia contra el delegat del Govern a Madrid per permetre les concentracions del 8-M

Primeres demandes judicials pel coronavirus

José Manuel Franco Pardo (Foto: Gobierno de España))

Un jutjat de Madrid ha obert diligències prèvies contra el delegat de Govern a Madrid, José Manuel Franco, després d'una denúncia presentada per un particular per haver permès concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març, com les manifestacions del 8-M, un míting de Vox i els partits de futbol.

La magistrada d'Instrucció número 51 de Madrid considera que hi podria haver presumptes delictes de prevaricació administrativa i lesions per imprudència professional per autoritzar els esdeveniments massius quan ja es coneixia el risc d'infecció de coronavirus. La jutgessa, tanmateix, detalla que només ha obert diligències prèvies al delegat del Govern de la Comunitat de Madrid en ser la persona sobre qui recau la competència d'autoritzar els esdeveniments i descarta obrir una investigació sobre la resta d'investigats.

El particular que ha presentat la denúncia l'havia fet extensiva també contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i tots els delegats del Govern espanyol a les comunitats autònomes per no haver prohibit les concentracions multitudinàries durant aquell període de temps malgrat les recomanacions del Centre Europeu per al control i prevenció de malalties sobre el Covid-19.

El sindicat de metges Confederación Estatal de Sindicatos Médicos també ha presentat aquest dimecres una demanda al Tribunal Suprem per tal que requereixi al Ministeri de Sanitat la distribució de material de protecció entre el personal sanitari davant la "situació d'emergència sanitària" provocada pel patogen.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Cris, Barcelona , 25/03/2020 - 19:02

Este gobierno negó la crisis en el 2008 y negó la epidemia de coronavirus antes del 9 de febrero. les sorprenden las crisis por ineptos.

#3.1 Veciana, Barcelona, 25/03/2020 - 20:21

Más ineptos son los que les votan y mire.

#2 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 25/03/2020 - 17:23

Independentment del partit polític crec que tots els governants locals, autonòmics i estatals haurien de respondre enfront la justícia. Tots sense cap excepció

Ells han deixat morir a la generació anterior, als nostres pares i avis

Com a mínim hem de inhabilitar tota la classe governant

CON NUESTRA SALUD NO SE JUEGA.

#1 El Caudillo, El Pardo, 25/03/2020 - 17:14

Ya estamos...la culpa de Franco,claro.Como siempre. Qué jodíos jejeje...