Publicitat
Societat · 22 de Juliol de 2008. 14:01h.

Primeres meduses de l'estiu

En Vandellòs, Maresme, Barcelonès i Garraf

Primeres meduses de l'estiu

Un exemplar de medusa

Els resultats de l’anàlisi de les aigües litorals que realitza setmanalment l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) indiquen que totes les platges catalanes (a excepció de la platja de la desembocadura de la Bassa de la Platjola, a Amposta, amb una qualitat bona de l’aigua) han presentat "una qualitat sanitària excel·lent durant el període comprès entre el 9 i el 15 de juliol". Pel que fa a les zones de bany continentals, "el 83,3% de les zones de bany (10 punts de control) han obtingut la categoria d’excel·lent i el 16,6% (dos punts de control) la categoria de bona". A Badalona, però, l’Ajuntament va hissar la bandera vermella per indicar el mal estat de les platges, com a mesura preventiva. Les platges afectades "van recuperar la seva qualitat transcorregudes les 48 hores".

Durant aquest període de control, el 77% de les platges controlades "ha obtingut una qualificació de l’estat de la sorra de bona o molt bona (189 platges), percentatge lleugerament inferior al del període anterior, especialment a la demarcació de Barcelona. La causa d’aquesta lleu davallada han estat les pluges del 12 de juliol i el temporal de llevant del 16 de juliol".

Durant aquest període de control, "la presència de meduses a les platges i aigües litorals ha estat ocasional, destacant l’observació d’alguns bancs mar endins de l’espècie Pelagia noctiluca davant la costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de l’espècie Rhizostoma pulmo davant la costa de les comarques del Maresme sud i entre les del Barcelonès i el Garraf".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat