Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2011. 09:19h.

Processen dos mossos per destrossar els testicles a un detingut

Van llençar una granada d'atordiment a l'interior d'un cotxe

Processen dos mossos per destrossar els testicles a un detingut

Imatge del furgó que utilitza el Grup Especial d'Intervenció dels Mossos

Un sergent i un agent dels Mossos d'Esquadra s'asseuran al banc dels acusats per destrossar els testicles a un detingut durant una intervenció policial, segons informa El País. Els imputats, membres del Grup Especial d'Intervenció dels Mossos estan acusats de violar les normes per utilitzar, dins d'un cotxe, una granada d'atordiment que va esclatar a l'entrecuix de Coscolín i li va fer perdre el testicle dret i el 75% de l'esquerre.

Els fets van passar el 4 de novembre de 2008 a Castelldefels. Coscolín viatjava en cotxe al costat d'un home quan la policia els va abordar per emprar, suposadament, mètodes brutals contra morosos. Davant la presumpta perillositat dels sospitosos, els investigadors van demanar al GEI que es posés en marxa. En l'operatiu van participar els dos imputats: el sergent Víctor E. G. i l'agent Alberto M. C.

En preparar el dispositiu, recull l'acte judicial, el sergent "va decidir incloure entre el material d'intervenció (...) un artefacte tot i que és el previst per a situacions com ara entrades a domicili i motins penitenciaris". La titular del jutjat d'instrucció número 7 de Gavà conclou que el sergent "infringir les normes d'ús" previstes en la instrucció d'armes aprovada el 2008, quan l'ecosocialista Joan Saura ocupava la cartera d'Interior amb el Govern tripartit.

L'informe pericial encarregat pel jutjat avala aquesta tesi: la granada d'atordiment, diu aquest document, no pot usar-se contra persones perquè pot produir ferides. I menys encara, en un espai tancat i petit com un vehicle. L'aparell emet gran quantitat de soroll i llum, de manera que atonta el presumpte delinqüent i permet als policies immobilitzar amb seguretat. El problema és que, si s'utilitza contra teixits o persones, "pot causar incendi després de l'explosió", segueix l'informe pericial.

La jutge conclou: "existeixen indicis racionals" que els dos policies siguin autors d'un delicte de lesions. Les parts implicades -la fiscalia i l'acusació particular, que exerceix l'advocada Susana Sánchez- han de presentar ara el seu escrit d'acusació per demanar la pena que s'ha d'imposar als policies.

La lletrada Sánchez ja ha anunciat que demanarà presó per als mossos que s'asseuran a la banqueta i demanarà que se'ls condemni per un delicte contra la integritat moral, un de lesions i un altre d'abús d'autoritat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#8 Artur, Barna, 11/08/2011 - 21:26

Segur que el cobrador de morosos era un bèstia però aquest dos mossos han demostrat ser més bèsties que ell encara.

#7 Pere, BCN, 10/08/2011 - 16:24

Te collons la cosa, ara els policies per tal d'evitar delictes hauran de portar floretes. Així els hi va a Londres, no poden fer res per que a la mínima surt el jutge de torn dient que els delinqüents se'ls ha de tractar com si fossin herois.

#6 Almogàver, La Sagrera, 10/08/2011 - 14:12

No se ben be que ensenyen a l'escolade policia, però diuen que avui tots els mossos tenen estudis superiors, carrera, etc... doncs aixó demostra que a la universitat d'avui poden donar titols pero no intel.ligencia.

#6.1 Miquel, Sort, 10/08/2011 - 14:31

i tu ni tens títols ni intel·ligència.

#6.2 Almogàver, La Sagrera , 10/08/2011 - 20:30

ni tu educació, respecte a titols dos per manca d'un. Deus ser mosso oi? Es nota fins a l'escriptura.

#6.3 Miquel, Sort, 10/08/2011 - 21:57

clar, i ara diràs que imparteixes classes a la universidad camilo josé cela, oi?

#6.4 Almogàver, La Sagrera , 11/08/2011 - 18:30

Que deu ser la única que tu coneixes.

#5 bert, bcn, 10/08/2011 - 12:45

I perquè no surten els polítics, jutges, jutgeses i advocats al carrer per combatre la delinqüència ?. Els mossos i tota la policia d'aquest país haurien de fer una vaga indefinida. Veuríem els ecoloquesigui com s'ho feien. Aquest és un país per fugir.

#3 Marta Satírica, CiUtat de Carcelona, 10/08/2011 - 12:06

Té ous, la cosa jajajaja

#3.1 Marc, Tgn, 10/08/2011 - 13:30

No et passis Marta, que no es per fer broma.
No patiu que surtirà el Puig i encara els defensarà.
Segurament dirà que s'ho mereixia per no portar el CAT a la matricula.

#3.2 Satiricon, Mallarusa, 10/08/2011 - 13:52

Si,els de dins el cotxe sembla que anaven a tocar els ous als que no pagaven

#3.3 pepe, barcelona, 10/08/2011 - 18:46

Saura hixo una instruccion de armas pesima, de hecho se vio obligado a cambiarla al poco de sacarla, y la ultims modificacion que hizo tambien esta mal redactada. Ya es conocida por todos la simpatia que tiene saura a algunos colectivos, y la poca hacia la policia.