Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2020. 17:40h.

Professors demanen l'ajornament de l'inici de curs

“Fem culpable el Departament d’Educació de tot el que pugui passar”

Professors demanen l'ajornament de l'inici de curs

Josep Bargalló

Professors de secundària reclamen al Departament d'Educació l'ajornament de l'inici del curs escolar per “la gravetat de la pandèmia” i “l’absència de qualssevol mesures de prevenció”. “El Departament d’Educació ha persistit en la seva minimització de la gravetat de la pandèmia, tot eludint les seves responsabilitats a l’hora d’assegurar la integritat del professorat, de l’alumnat i de la resta del personal involucrat als centres educatius en general”, denuncia el Sindicat de Professors de Secundària (apepc-sps) en un comunicat.

Adverteixen que obrir les aules és “d’una irresponsabilitat flagrant, on no estem disposats a incórrer ni a ser-ne còmplices passius. Exigim, per tant, que s’ajorni el començament de les activitats lectives fins que no es garanteixi per part del Departament l’adopció efectiva de les corresponents mesures sanitàries de prevenció. I si no en saben, que se’n vagin”.

El sindicat també critica que "l’absència de qualsevol mesures de prevenció, que només amb sortir de l’institut són de compliment obligatori, amenaça de convertir els centres en autèntics hubs de contagi i posa en situació de risc a tot el personal, així com a la resta de la societat”. “Per la seva inacció i displicència, fem culpable el Departament d’Educació de tot el que pugui passar”, reblen els professors de secundària.

De la seva banda, el sindicat CGT augura que la planificació de la tornada a l'escola del Departament d'Educació “va directe al fracàs”. “Les seves crides a crear ‘grups bombolla’, en centres ja massificats, i espolsant-se les responsabilitats amb la manida excusa de l’autonomia de centres és la garantia absoluta de que la tornada a l’escola farà impossible la contenció o mitigació de la propagació del virus”, afirma.

Els sindicats d'ensenyament van fer un comunicat conjunt el passat 27 d'agost en el que reclamaven “un inici de curs en condicions de seguretat”. Entre les mesures que demanen hi ha la de “reduir les ràtios d’alumnes per aula: 10 a infantil i 15 a primària i secundària i a la resta de nivells educatius; increment de personal docent, d’atenció educativa i de serveis necessari per tal d’aplicar aquestes ràtios de seguretat que reclamem mantenint les especialitats i l’atenció a la diversitat; adoptar mesures de prevenció i protecció de la salut a persones treballadores, alumnat i famílies”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jaime de Andrade, El Pardo, 03/09/2020 - 15:18

Que se vayan,dice...mi amigo Augusto se fue,pero éstos...ni con agua hirviendo.Qué jodíos,jejeje...

#3 Leonor, Figueres, 03/09/2020 - 05:56

Despues de 6 meses sin dar palo al agua, ahora a los profesores/as eso de volver lo ven una montaña.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 02/09/2020 - 22:32

“Fem culpable el Departament d’Educació de tot el que pugui passar” Pues lo que va pasar, no hay que ser un gran genio para verlo, es que en menos de dos meses los coles estarán cerrados, pero eso sí, habiendo dejado un montón de nuevos contagiados y bastantes muertos. El culpable estará claro.

#1 Pilar PY, Cerca de Sant Andreu de la Barca, 02/09/2020 - 20:49

Progenitores todos, padres, madres, tutores legales, el protocolo que han establecido desde Educació máximo 10 personas con el Institut vacio (las oposiciones son en sábado y domingo) es contradictorio con el de obertura de centros. Allí habrán aglomeraciones de más de 10 personas.
Copio url abreviada para comprobación:
shorturl.at/zNQ58