Publicitat
Societat · 8 de Novembre de 2012. 14:03h.

'Progres' a favor de l'estat propi

Diverses personalitats de "procedència socialdemòcrata i socialista" donen suport a Mas

'Progres' a favor de l'estat propi

Alguns dels adherits han entregat el manifest a Mas

Més d'un centenar de professionals i personalitats de diferents àmbits polítics i socials, alguns anteriorment vinculats amb el PSC, han signat un manifest de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, i a favor de l'Estat propi i el progrés social.

El conseller de Cultura i exdirigent del PSC, Ferran Mascarell, ha estat l'encarregat de presentar el document i, dirigint-se a Mas, ha dit que "molta gent de procedència política diferent de la teva, normalment de procedència socialdemòcrata o fins i tot socialista, vol vincular el nostre futur com a país a la idea d'estat propi". "Seria una pena -ha apuntat-, una llàstima i alhora un error que una part substancial d'aquells que han fet costat no manifestin el seu suport a la idea d'estat propi".

Entre els signants s'hi troben noms que han tingut relació amb socialistes catalans, com l'exresponsable de Ciutadans pel Canvi Gabriel Fernández Díaz, l'exdiputat del PSC Pere Aiguadé, l'exsenador socialista Josep Mòdol, l'historiador i exdirigent del PSC Jaume Sobrequés o el filòsof Xavier Rubert de Ventós.

També hi ha el sociòleg Salvador Giner, el periodista Xavier Bru de Sala, el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo, l'escriptora Patrícia Gabancho, la filòloga i exconsellera Carme-Laura Gil, l'escriptor i director de l'Institut Ramon Llull Vicenç Villatoro i l'actriu Lloll Bertran, entre d'altres.

El manifest assumeix 10 compromisos, entre els quals destaca el de "treballar perquè els catalans disposin d'un Estat propi, social, democràtic i obert al món i especialment predisposat" amb l'Estat espanyol.

Mas ha agraït el suport i ha dit que "sóc conscient que és un suport prestat perquè no ha de ser permanent. És un suport reflexionat en la mesura que s'identifica la situació del país amb que cal fer alguna cosa que vagi més enllà de la situació de normalitat i comoditat".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 JOANS, Barna, 08/11/2012 - 22:27

DEL ACTO DE LOS FEDERALISTES D'ESQUERRES,NI UNA LINEA,QUE SE SEPA QUE SE HA LLENADO EL TEATRE GOYA,AUNQUE EN ESTOS MOMENTOS TODO ESTA CONTROLADO POR LOS CORRUPTPS.

#14 Spock, Barcelona, 08/11/2012 - 21:08

L'abandó del vaixell sociata és digne de protagonitzar una pel·lícula de més pressupost que la del Titanic.

S'estigui o no d'acord amb les opcions polítiques, cal reconèixer que aquestes signatures són de calatge, i a anys llum de les que es van afegir al manifest de l'Almodovar

#13 BEJOTA, BCN, 08/11/2012 - 18:39

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

#12 JOAN, Banyoles, 08/11/2012 - 18:04

m'ha semblat llegir pel "progrés i cohesió social". A CiU? quin paperàs alguns... és ben bé que...

#11 spanish, Madrid, 08/11/2012 - 17:37

jajajjaa la majoria ja fa temps que son convergents i quatre rebotats ja mé xplicaras jajjajajajjajaaa

#11.1 jujujuju, jujulandia indepe, 08/11/2012 - 20:52

I tu fa més temps que rius com una hiena española jujujujujujujujujujujuju. Au! pixa't de riure ara, hiena españolarra!!!!