Publicitat
Societat · 9 de Novembre de 2010. 15:05h.

Promarroquins culpen Algèria dels aldarulls al Sàhara

"Deuen estar molt ressentits perquè el Marroc va rebutjar repartir-se el Sàhara"

Promarroquins culpen Algèria dels aldarulls al Sàhara

Imatge dels incidents

L'Associació d'Amics del Poble Marroquí considera que "no hi ha cap dubte que el que està passant actualment al Sàhara marroquí no és pura casualitat. Les contínues provocacions que el Marroc ha de sortejar per no deixar-se arrossegar a un conflicte bèl.lic amb Algèria -el Polisario no és més que la veu del seu amo- són un injust premi a la tasca exercida per la població marroquina".

"Qui s'ha oblidat de quan durant les festes del Sacrifici -mal anomenades festes de l'anyell- tots els marroquins donaven les pells de les bèsties sacrificades per colectar fons que s'enviaven als combatents algerians, en claríssim signe de solidaritat per a poder finançar el seu activisme?", pregunten.

"Sembla mentida que tot això s'hagi oblidat i que només importi ara la sortida cap a l'Atlàntic a qualsevol preu, per abordar els mercats africans per mar i, d'aquesta manera, fer rendible una errònia política econòmica que desbancava a l'agricultura per la indústria, encara que fos traint una fidelitat ben merescuda per la població marroquina, que mai va escatimar esforços per ajudar el veí de l'Est", lamenten.

"A hores d'ara, no és difícil veure la mà dels dirigents del FLN algerià estendre's per les àrides terres del Sàhara. Algèria, el seu govern, que no el seu poble, ha d'estar molt ressentit per que el Marroc rebutgés, fa tot just poc més de un parell d'anys, el seu pla de repartir-se el Sàhara amb el Marroc", conclouen.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 rachid, bilbao, 20/11/2010 - 11:50

dentro de un poco timpo se ponga las cosas seria ya llegamos a cara cara con algeria y veremos que ganaa .algeria cree que marocoo no tienes nada. un paies gopernado parte gente de oregn franses mescla rasaa... marocoo es un gang .norte africa

#5 son indepes que quieren un referendum, bcn, 09/11/2010 - 22:10

id tomando nota los indepes que exigís un referendum: lo malo siempre puede empeorar

#4 amed, malaga, 09/11/2010 - 21:50

marruecos es 1 pais soberano defende su integridad y su soberania sobre el sahara marroki contra kk chantage terrorista de mercenarios de rads , el polizario es 1 grupo de mercenarios y terroristas financiados por argelia

#3 Abdelkrim, Barranco del lobo, 09/11/2010 - 20:04

El govern espanyol no fa res perquè el sahara es dona a marroc a canvi de no demanar molt molt més intensament "Ceuta i Melilla són Marruecos".
Imagineu el merder que podrien fer el governants del marroc si tinguessin les mans lliures.

#2 Jos, VNG, 09/11/2010 - 16:07

El que Mohammed VI fa amb el poble del sahara es vergonyòs. Ni tan sols deixa entrar la premsa perquè no expliquin la realitat del seu salvatjisme.