Publicitat
Societat · 1 de Maig de 2020. 22:36h.

Propietaris desesperats

Un veí de Sitges no pot recuperar el seu pis després de la moratòria del Govern central sobre desnonaments per sis mesos

Propietaris desesperats

Façana de l'immoble okupat

Un veí de Sitges porta lluitant jurídicament des del 2018 per recuperar un pis que va llogar però els inquilins es neguen a abandonar. La situació s'ha agreujat amb la suspensió dels desnonaments durant sis mesos que va aprovar el Govern espanyol arran de l'estat d'alarma. Mentrestant, el propietari viu en un pis de lloguer de 900 euros, el contracte venç al juny, segueix pagant la hipoteca de 700 euros del pis okupat i un traster per 350.

Iván ha relatat la seva situació en la següent carta enviada a e-notícies:

“El 2014 vaig acceptar anar-me'n amb la meva empresa a viure a Mèxic per la qual cosa se'm va ocórrer llogar el meu pis a Sant Pere de Ribes per poder pagar la hipoteca fins al meu retorn. Som quatre a la família, incloent dos nens de 6 i 9 anys. Tot ho vaig fer amb una immobiliària i contractant una assegurança d'impagament.

En 2018 vaig acordar amb l'empresa la repatriació, de manera que vaig sol·licitar la rescissió de contracte d'arrendament. El llogater, que al seu dia la immobiliària em va presentar amb nòmina tant ell com la seva dona, va argumentar que no tenia on anar i que no se n'anava.

Vaig donar el part corresponent a l'assegurança que em va indicar que iniciaven la defensa jurídica, però al demanar jo la devolució del pis i rescindir el contracte, l'avançament de les rendes impagades no tenia lloc a les cobertures. (Una cosa molt discutible que he de reclamar judicialment).

El llogater havia d'haver abandonat el pis l'1 de febrer de 2019. Se li va comunicar la demanda i el desnonament al juliol. L'últim dia disponible, amb advocat d'ofici, va al·legar el dret a l'habitatge recollit a la Constitució. El jutjat ho va acceptar i es va emplaçar per a judici -en el cas de la lenta Vilanova- per al 16 de gener de 2020.

Ni el llogater ni el seu advocat es van presentar al judici; que ràpidament va obtenir sentència de desnonament per al 26 de febrer de 2020.

Increïblement l'advocat de l'inquilí va emetre un escrit sol·licitant suspensió del desnonament per estar en situació de vulnerabilitat; al que el jutjat va respondre atorgant-li 3 mesos extra, fins el 5 de maig 2020.

Desgraciadament ha passat aquesta gran crisi sanitària i tot ha estat cancel·lat; amb la ingrata sorpresa de l'anunci de Podem de suspendre els desnonaments sis mesos després de la fi de l'estat d'alarma, que podria arribar a finals de juny.

Mentrestant jo pago la hipoteca del meu pis, 700 euros, a més d'un pis de lloguer per temporada, 900 euros a Sitges, i un magatzem per poder guardar tots els estris que van venir de Mèxic, 350 euros.

D'altra banda m'informen els veïns d'un gran incivisme pel que fa a sorolls, brutícia i altres aspectes. No obstant això aparentment és beneficiari de bo de banc d'aliments, una paga i extensió d'usdefruit d'un pis que porta més d'un any sense pagar.

Vaig escriure al Sindic, que em va indicar que ells no es fiquen en sentències per defensar la independència judicial (no vàlid per al Procés). He parlat amb serveis socials, que en 3 mesos no m'han atès, i els jutjats estan tancats per a qualsevol assumpte.

El lloguer turístic que tinc s'acaba al juny, i em quedo al carrer amb dos menors”.

21796-p.jpg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#5 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 02/05/2020 - 23:24

Spain only, lema de Fraga Iribarne per atraure turistes. I segueix tenint raó.

#4 Núria, Confinada a casa meva, 02/05/2020 - 13:48

El que explica aquest home és terrible, i un signe més de com es va derrumbant tot el sistema. Quan els indefensos som els que treballem, paguem impostos, respectem la llei,... I els defensats són els paràsits legitimats per uns governants traïdors amb el poble... Ja ens podem imaginar com acabarà tot. I no serà precisament bé.

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/05/2020 - 15:22

Tenemos lo que ha votado la mayoría. Quizás de eran reflexionar antes de votar, o quizás es que toda esta gente está de acuerdo en vivir a costa de los que trabajamos.

#3 MARCOS, Valls, 02/05/2020 - 13:42

Es un tema muy largo, pero si va por lo legal, tenía que haber hecho desahucio por impago, es el más efectivo. Y si tienes tantos gastos alquilar un piso en un lugar más económico que Sitges, para tener alquiler más barato y menos gastos. 1250 de piso y trastero, se puede reducir a la mitad en Cunit, Calafell o Vendrell, y son municipios cercanos.

#3.1 Horto frutícola, El Vendrell, 02/05/2020 - 18:20

¿Tú Marcos comprendes lo que lees? ¿Qué grado de sociopatismo tienes? Yo tengo una propiedad adquirida antes que cambien las reglas del juego, ya sea por herencia mortis causa o bien adquirida inter-vivos, hipotecandome o no. Eso a ti no te incumbe como a mi tampoco lo que te sucumbe.
Firmó un contrato como propietario con un inquilino, que

#3.2 Horto frutícola, El Vendrell, 02/05/2020 - 18:22

debería, en condicional, dar certidumbre jurídica.
Ahora estos señores si lo relatado es correcto, se acogen a no pagar, a moratorias, que si la Constitución, pero hay de ti, que el propietario te meta mano seas hombre o mujer, en sus múltiples significados, que te lleve a juicio, que en un descuido te quite la cartera para cobrar, que forcejee

#3.3 Horto frutícola, El Vendrell, 02/05/2020 - 18:24

sin testigos para quitar el dinero que lleves, etc... es decir, que el propietario se tomará la justicia por su mano. Es más, que fuera al revés, todos los que decís que queréis acoger, que queréis ayudar, que no sois clasistas, que no sois racistas, que os consideráis podemistas, pues dejar la vivienda o viviendas que tengáis. Me gustaría sabe

#3.4 Horto frutícola, El Vendrell, 02/05/2020 - 19:23

que sucedería. Y tu sabio conejo, no por haber sido operado u operar, en el mercado inmobiliario, faltaría más que tu le espetes donde debe alquilar o donde no, porque su inquilino no le paga.
Contaba con una renta mensual y no por ello es un kapitalishen que con ella iba pagando su hipoteca, su alquiler o parte de su hipoteca o alquiler.
En fin

#3.5 Horto frutícola, El Vendrell, 02/05/2020 - 19:24

todos los Marcos que he conocido hasta el momento eran buenos excepto tú, que ya se ve por donde vas.

#3.6 Àngels Chover, Terrassa, 03/05/2020 - 08:23

Es veu que en Marcos està avergonyit, allò que en castellà diuen te ha comido la lengua el gato entre d'altres parts del cos.
Li diuen que està operat d'allà baix, "tu sabio conejo" que no "tu sabio consejo" es de suposar que no té res o també d'una mossegada ras ras.
Supura a dojo rencúnia perque algun pugui tenir un pis per llogar

#2 Iglesias, Castro, Lenin... NO!, HITLER!, 02/05/2020 - 08:14

HITLER: " Somos SOCIALISTAS, somos ENEMIGOS del sistema económico CAPITALISTA actual para la explotación de los económicamente débiles, con sus salarios injustos, con su evaluación indecorosa de un ser humano de acuerdo con la riqueza y la propiedad en lugar de la responsabilidad y el rendimiento, y estamos determinados a DESTRUIR este sistema "

#2.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 02/05/2020 - 11:13

Normalmente se olvida que "nazi" deriva de "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei", es decir, Partido Nacionalsocialista Obrero Alemán, socialista, aunque eso sí en su expresión más extrema, desquiciada y brutal; una demostración de que todos los extremos son perniciosos

#1 Albert, BCN, 02/05/2020 - 00:34

Es de locos... sinceramente es de locos