Publicitat
Societat · 19 de Juliol de 2014. 14:02h.

Proposen una "força aèria catalana"

La Societat d'Estudis Militars calcula que comptarà amb "1.900 efectius" i un "sistema de reservistes"

Proposen una "força aèria catalana"

La SEM proposa un 'Esquadró d'helicòpters

La Societat d'Estudis Militars, ha decidit publicar -ja al marge de l'ANC- un estudi sobre la futura "força aèria catalana" en cas d'una hipotètica independència de Catalunya. En un plaç de 15 anys, aquesta força actuaria a nivell internacional, comptaria amb 1.900 homes i un sistema de reservistes.

Aquest estudi arriba després del realitzat sobra una força naval, que va generar força polèmica i que va provocar que la Sectorial de Defensa de l'ANC decidís publicar els seus informes al marge de l'Assemblea per "no entorpir" la seva tasca.

La SEM indica que encara que en la "fase inicial encara no ens plantejarem la participació en operacions internacionals, la mobilitat aèria (encara que només sigui a escala tàctica), s'ha de començar a practicar".

"La Força Aèria també assumirà el control dels mitjans aeris d’emergències, rescats i extinció d'incendis. Aquest rol, a més, servirà com un entrenament excel·lent per als pilots, tripulacions i personal de terra en temps de pau", indiquen.

Amb aquest objectiu es crearia la "fundació de l'Acadèmia d'Aviació de Catalunya. Però, mentre aquesta encara no sigui activa, haurem d'enviar personal a formar-se a l'estranger". Aquesta acadèmia comptaria amb "5 Helicòpters, 10 Avionetes i 5 Jet trainers".

D'altra banda, indiquen que "per poder respondre a les amenaces amb eficàcia, el ens cal és tenir una bona consciència situacional. Aquesta serà la tasca del Comandament d'Alerta i Control". "El Centre de Coordinació de Transport, en col·laboració amb el Centre de Comandament i Control Aeri, serà responsable de planificar i controlar els moviments de l'Esquadró d'Helicòpters", afegeixen.

"L'Esquadró d'helicòpters, haurà de disposar de 24 helicòpters", indiquen. També consideren que "a part de l'armament propi per l'autodefensa de cada helicòpter, caldria disposar de mòduls adaptables per operacions on es requereixi més potència de foc. És indispensable que disposin de sistemes de visió nocturna".

"En concloure aquesta primera fase, la Força Aèria, segons els nostres càlculs tindrà uns 1.600 efectius. Com en la resta de branques de les FDC es podrà ampliar o contraure en base al sistema de reservistes. Respecte a la infraestructura, apostem per concentrar les instal·lacions a l'Aeroport d'Alguaire, i disposar d'espais complementaris als aeroports de Girona, Sabadell i Reus", assenyalen.

El SEM calcula que passada "una dècada podrem plantejar-nos, i se'ns demanarà com a soci responsable, de participar en operacions internacionals". "L'Esquadró d'Atac serà el responsable de la funció CAS i, en cas de ser necessari, assegurar la superioritat aèria. S'hauria de composar d'uns 12 avions de combat polivalents, 10 en versió monoplaça i 2 biplaça per poder realitzar també tasques d'entrenament", expliquen.

"En concloure aquesta fase, entre 15-20 anys després de la Independència, la Força Aèria serà plenament homologable amb les de la resta de membres de l'OTAN. Respecte al personal, s'aproximarà a als 1.900 efectius, que podran ser incrementats o reduïts amb un sistema flexible de reservistes", conclou.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#43 Alexei, Bcn, 22/07/2014 - 01:09

Colla de frikis fanàtics.... ara volen que els armem?

#42 Diego, Hospitalet, 21/07/2014 - 10:33

Costa Rica no tiene ejército. Lo que gastarían en ejército, se lo gastan en Educación y Sanidad. Ahí queda eso.

#41 Pepetu, Catallufa, 20/07/2014 - 13:45

Ja ho veu Sr. Rius. El seu digital és un éxit. Per això hi ha una tropa de comentaris (podria ser a sou dels "SUE Serveis Unionistes Ecspañols"?) que es dediquen a torpedinar qualsevol opinió "separatista", sigui amb negatius o positius. Vostè sabrà que ha de fer, suposo...

#40 Tucidides, Lo Bages, 20/07/2014 - 10:42


Naifs estudis que serveixen per excitar la parroquia unionista.Mes greu es el deliri que perpetra l'estat en despesa militar:cessio vergonyant de vaixells a Australia,adquisicio de mes fragates(350Mm€),seguim apedaçant el S80...complim el signat per la Chacon per tenir als franquistes contents

#39 Pere, Comarca Garraf, 20/07/2014 - 02:34

OK, però 3 dies per setmana, per sopar ...
pa amb tomàquet i pernil de glà, i vi negre de CAT, que és propi de la nostra terra.

I de canviar el menú res de res, i a menjar llom i botifarra negra de Planoles i Fuet dolç de Corçà, i Bull blanc de Vic.

Visca Catalunya !

#39.1 Pere, Comarca Garraf, 20/07/2014 - 12:32

Els que voteu en NEGATIU SOU ANTICATALANS N0?
No respecteu l identitat d un poble.

SOU UNS DESTRUCTORS !


Los que votan en NEGATIVO SOIS ANTICATALANES N0?

No respetáis la identidad de un pueblo.

SOIS UNOS DESTRUCTORES!