Publicitat
Societat · 14 d'Agost de 2019. 21:41h.

Protecció del patrimoni romà

Altafulla evita que els turistes prenguin el sol en un jaciment arqueològic

Protecció del patrimoni romà

Els Banys de Mar de la Vil·la romana dels Munts (foto: Ajuntament Altafulla)

L'Ajuntament d'Altafulla ha delimitat l'espai de les restes de les termes romanes del municipi -situades arran de mar- per preservar el jaciment arqueològic i evitar que s'ompli de turistes que prenen el sol o fan el camí de ronda passant per damunt de les mateixes restes.

La regidoria de Cultura de la població ha explicat en un comunicat que és “una mesura d'urgència” després d'observar que “molts banyistes hi estenien la tovallola a sobre o hi plantaven el para-sol, i que les persones que recorrien el camí de ronda hi passaven per damunt”.

L'actuació ha consistit en col·locar estaques de fusta sobre el terreny, enllaçades entre elles per una corda, revisar la senyalització del camí de ronda i tapiar un búnquer de la Guerra Civil adjacent al jaciment per evitar que s’hi acumulin escombraries.

La regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, destaca que els Banys de Mar dels Munts d’Altafulla són “dels pocs que es conserven en plena línia de costa”. Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, assegura que “ja s’està treballant en l’elaboració d’un projecte molt més ambiciós des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona”.

Els Banys de Mar de la Vil·la Romana dels Munts data del segle I dC i es troben en una zona rocosa a peu de platja. El recinte comprèn un espai rectangular (que correspondria al 'caldarium'), un banc que servia per circular i seure, i una zona que els arqueòlegs creuen que albergava una font o algun tipus d'escultura. Hi ha també restes de pilars i altres estructures subterrànies per escalfar l'aigua.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 14/08/2019 - 22:55

Pero podrán grabar esteladas, no?

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/08/2019 - 08:21

No hombre, no. Las esteladas ya están grabadas desde hace siglos. Recuerda que el INH afirma que el Imperio romano no fue nada hasta que Catalunya decidió involucrarse.

#1 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 14/08/2019 - 22:13

Ràpid !!! Que cridin a en Cucurull !!!