Publicitat
Societat · 30 de Març de 2012. 11:17h.

Puig: "ja no val dir 'jo passava per aquí'"

Detingudes 74 persones: 20 tenen antecedents, quatre són menors i vuit estrangers

Puig: "ja no val dir 'jo passava per aquí'"

Imatge dels bombers apagant foc

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit que "ahir ja no valia el: 'jo passava per aquí" en al·lusió a alguns dels manifestants que ahir van participar en els incidents o van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra. Puig ha insistit que "els únics legitimats per utilitzar la força en un estat democràtic es diuen policies".

També ha anunciat en una roda de premsa al departament d'Interior el seu propòsit d'"eradicar" els grups antisitema de Barcelona, però ha advertit que "no han aparegut d'un dia per l'altre". "No volem que Barcelona i Catalunya siguin escenari per a aquests grups que avui encara actuen amb certa impunitat", ha insistit.

Segons ha explicat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet 74 detencions, entre els quals hi ha quatre menors i la majoria de detencions es van dur a terme durant els aldarulls que es van produir a Barcelona durant la jornada de vaga general. Entre els detinguts hi ha 20 persones amb antecedents i 8 són de nacionalitat estrangera. A més, Interior va mobilitzar ahir gairebé la meitat de la plantilla dels Mossos d'Esquadra amb quasi 9.400 agents.

El titular d'Interior ha reiterat que cal "no només una resposta policial i judicial, sinó una resposta social contundent" i ha criticat el "caldo de cultiu" dels darrers anys amb una "certa permissivitat i comprensió per part de diferents agents socials".

El conseller ha admès que "ahir va ser un dia complicat" i que "jo estic aquí per valorar la vaga social", però que "vam tenir una altra vaga: una vaga salvatge, de violència urbana" i, en la seva opinió, "ahir es va produir una eclosió" que "ens trobarem en els propers temps".

Puig ha reconegut que ahir es va produir "la més violenta violència urbana del nostre país en els darrers anys" amb "sectors radicals del món universitari i de pretesament estudiants" que qüestionen "el principi d'autoritat de la policia".

Els aldarulls van començar "a primeres hores de la matinada" per part de "grups molt ben organitzats" en un "escenari a la grega" perquè utilitzen "material, estratègies, mitjans tecnològics". El conseller ha lamentat també "la mala imatge del país" que han donat els incidents.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Josep, Barcelona, 03/04/2012 - 09:09

I mentre la llei sigui interpretable i depengui de la mena de personatges que l'apliquen i de la seva integració al païs, la justícia que disfrutem també "passa per allà"

#11 pat, barcelona, 02/04/2012 - 23:50

Com diu el sr Puig ja no val a dir que pasava per aqui. Per això envien a pressó a estudiants que ni tans sols estaven als aldarulls?? Això qui ho entén? no serà que volen caps de turcs i tant li fa agafar els culpables?

#10 Skunk101, BCN, 30/03/2012 - 17:59

A tots els detinguts no se´ls podria enviar a Corea del Nord bitllet d´ anada únicament? Ells feliços i nosaltres també.

#9 Vi­ctor, Barcelona, 30/03/2012 - 17:07

Aquest cop, sense que serveixi de precedent, en Puig té raó:

http://superviventcatala.blogspot.com/2012/03/per-que-no-incendieu-barcelona-dema.html

#8 Almogàver , La Sagrera , 30/03/2012 - 14:52

8 van pasar la varicela de petits, 3 el seu pare es diu Josep i 14 beuen cervesa, a més utilitzen calsotets de Kalvin Klein.