Publicitat
Societat · 4 de Gener de 2012. 18:06h.

Puig tem un enfrontament entre col·lectius d'immigrants

"Tenim el risc que aquí hi hagi algú que vulgui provocar un conflicte"

Puig tem un enfrontament entre col·lectius d'immigrants

Felip Puig, en una foto d'arxiu

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha indicat que els Mossos d'Esquadra estan treballant per a que no hi hagi una escalada de violència al barri del Besòs de Barcelona, després de l'homicidi d'un senegalès presumptament a mans d'un individu d'ètnia gitana.

"Tenim el risc que aquí hi hagi algú que vulgui, des de dins d’alguna d’aquestes comunitats o des de fora, provocar un conflicte entre col·lectius. I això és el que intentarem evitar", ha indicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Puig ha assenyalat que “el problema és que s’ha tractat d’uns ciutadans, en aquest cas d’ètnia gitana” i que “la víctima era de procedència del Senegal”. Per evitar majors problemes, a banda de l'actuació policial, el conseller d'Interior ha indicat que el seu Departament actuarà de mitjancer davant dels col·lectius implicats.

“Crec que la gestió de la diversitat, que és un dels elements que necessitem reforçar des de fa pocs anys aquí a Catalunya, ha d’evitar que conflictes de caràcter delictiu tinguin un traducció de caràcter racial o ètnic”, ha remarcat.

En tot cas, Puig ha assegurat que es tracta d’un “fet aïllat”, després d’una baralla “inicialment innocent”, arran d’un partit de futbol al carrer en què es van intercanviar insults.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Séneca, Barcelona, 07/01/2012 - 21:56

No us esvereu... tot respon a un programa de substitució étnica que vol acabar amb l''Europa que coneixem. S?ha educat a dues generacions a acceptar el multiculturalisme i el mestizatge, i ara no hi ha res a fer. I molts l'únic immigrant que han vist és el camell que els ven porros o coca, i és clar

#9 angel, Krddu, 07/01/2012 - 00:13

El problema son els immigrants.

#8 joan, manresa, 05/01/2012 - 18:09

tinu.)delincuencia ,tancada.Endurir el Codig Penal.Es el mes beligerant en tots els aspectes de tot Europa...,i tambe son culpables tots els ayuntaments que varen empadronar a tota persona sense cap control,las ordres els venian donadas als funcionaris desde el batlle i regidors,mayoría d'esquerr

#7 joan, manresa, 05/01/2012 - 18:06

El Casal,17,55h.--Sr.Conseller tenim un problema ,un greu problema....Nosaltres pobres i vells pensionistas segurament no veurem el gran espetec que va avançan..¿ Culpables..?Miri,només recordar els fets de l'esglesia del PI.,immigrants sense papers fora ,u sentim ,pro no ya sortida,(cont.

#6 Basta ja !, barcelona, 05/01/2012 - 16:11

Festa multiètnica: maten un senagalès i tota la comunitat senegalesa es posa en peu de guerra. Un immigrant mata un autòcton i la cosa nomès és una infracció del Codi Penal. Aquest país JA és un infern on no s'hi pot viure.

#6.1 Gerard, Barna, 07/01/2012 - 07:21

Aquest senegalés estava jugant a futbol i l'han matat per ser senegalés. Això es tan indignant com quan van matar l'Issanta a Berga al crit de "vamos amatar catalufos". Ja tens raó que cada dia costa més viure a Catalunya, i comentaris com el teu en són la causa.