Publicitat
Societat · 25 de Gener de 2010. 12:54h.

Puigcercós insta a no convertir l'Ebre "en les golfes del país"

"Aquestes són unes terres que històricament han estat maltractades"

Puigcercós insta a no convertir l'Ebre "en les golfes del país"

Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en una nova entrada en el seu bloc, ha manifestat que "l’Ebre no es pot convertir en el rerebotiga del país. Aquestes són unes terres que històricament han estat maltractades i que, entre d’altres, suporten la càrrega de totes les centrals nuclears del Principat".

El president d'Esquerra ha explicat que "les inversions a l’Ebre s’han multiplicat els darrers anys. Poc a poc, el Govern de Catalunya ha fet el que tenia l’obligació de fer –i malgrat tot durant tants havia deixat de fer- que és dedicar a les Terres de l’Ebre l’atenció necessària, tractant de donar resposta a les seves demandes i necessitats".

Tot i axò, lamenta que "val a dir que en bona mesura s’ha fet i s’està fent tot i que, sens dubte, encara no amb la intensitat necessària. Per això també és l’Ebre el primer territori que hauria de poder constituir el seu Consell de Vegueria, el seu òrgan de govern propi que ha de ser de gran valor tant en el terreny simbòlic com en el pràctic".

Puigcercós, que considera que "qui no ha fet els deures, i sembla que no té cap intenció de fer-los, és el Govern de l’Estat", constata que "ara, l’Ebre torna a estar en boca de tots perquè hi volen ubicar un cementiri nuclear". "L’alternativa no pot passar per convertir un dels territoris amb un potencial natural més impressionant de tots els Països Catalans en les golfes del país, en els dipositaris de tot allò que ningú no vol", remarca.

"Només hi ha un camí i no està fet de dreceres: tractar l’Ebre com es mereix convertint-lo en un territori d’atenció prioritària. I això significa disposar els mitjans per generar riquesa i la creació de llocs de treball per evitar caure en el parany d’inversions i infraestructures projectades no en benefici de les Terres de l’Ebre sinó a la seva costa", conclou.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 25/01/2010 - 19:15

Completamente de acuerdo en no convertir el Ebro en les golfes del pais.
Para golfos ya tenemos bastante con los caposde Esquerra.
Perdón por la licencia lingüistica.

#1 manolo, Barcelona, 25/01/2010 - 14:39

Si la patria no cuela, si has hecho el ridiculo en les Terres de l'Ebre por un incendio, tranquilo siempre quedará una causa oportuna para ganar votos.Hoy es el cementerio nuclear mañana, vaya usted a saber...todo por la poltrona.