Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2010. 20:27h.

Puigcercós surt en defensa de Salt

"No es pot qualificar el poble de xenòfob"

Puigcercós surt en defensa de Salt

Imatge dels incidents a Salt

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha sortit en defensa del poble de Salt. En un apunt al seu bloc ha manifestat que "tampoc podem caure en el greu error d’estigmatitzar els veïns que es queixen per la falta de seguretat. No se’ls pot tractar de racistes o xenòfobs. No es pot qualificar el poble de Salt —i els molts Salts que hi hagut i malauradament hi haurà a Catalunya i Europa— de xenòfobs".

En aquest sentit, ha apuntat que "a Salt hi ha una situació molt complicada perquè l’altíssim percentatge de població immigrada, per sobre del 40%, fa molt més difícil la integració. La crisi i un insuficent sistema judicial fan la resta. A vegades, és molt fàcil titllar de xenòfobs els veïns d’un municipi com Salt, des de barris, pobles o ciutats que no viuen aquesta problemàtica amb aquesta intensitat o senzillament la desconeixen. Només el diàleg i l’esforç de separar el gra de la palla —i cal reconèixer la seva complexitat— permetrà salvar situacions com aquesta".

Per últim, ha assenyalat que "la immigració és un fenomen que no s’atura amb lleis o fronteres sinó que s’autoregula".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 01/03/2010 - 11:19

Aquesta desqualificació está en boca de molts estaments--parlem per experiencia--.No pots dir rés,ni fer comentaris i menys quexarte en contra sobre aquest colectiu -nord-africana--.Quexas amb funament i justas.I altre cosa.De que viuen aquesta gent.

#8 Xavier, Salt, 01/03/2010 - 09:54

Quins són els ultres, el 4 vells que han quedat atrapats als getos?

#7 Xavier, Salt, 01/03/2010 - 09:54

Encara sort, que en Puigcercós ha sortit a defensar-nos. Perque si fos pel redactor del Peródico encara seriem una colla de recistes No es fàcil viure en un poble amb el 43% d'inmigració. El Periódico són una colla de manipuladors.

#6 Pep, Salt, 01/03/2010 - 08:32

Per parlar català ja estàn integrats? Happy flowers dels collons.

#5 Kol, Vics, 28/02/2010 - 23:26

fart, passeja't pel Rabal de Barcelona, o per qualsevol barri amb forta preséncia magrebina y disfruta de la integració que dius que hi ha. No sóc en Coprófil.