Societat · 29 de Novembre de 2017. 20:55h.

Puigdemont i Tremosa queden en evidència

L’enrenou de Vueling no va ser pel català

Puigdemont i Tremosa queden en evidència

Vueling ha assegurat que va ser “la retirada desconsideració cap a la tripulació” la raó que va motivar l’expulsió de dues passatgers el passat 11 de novembre d’un vol que cobria la ruta Barcelona - Menorca. Així ho ha afirmat la companyia en una carta enviada als governs català i balear com a resposta a les explicacions que les dues Administracions havien sol·licitat a l’aerolínia.

Les afectades va denunciar que les havien fet fora de l’avió per parlar en català, en canvi, Vueling assevera que “l’única raó” per “denegar-li l’embarcament” va ser “l'actitud de les passatgeres i la seva reiterada desconsideració cap a la tripulació del vol”. Un fet que va provocar que l’avió s’enlairés amb uns 45 minuts de retard.

Aquesta versió contrasta amb les explicacions que va oferir una les dues expulsades. Segons el testimoni de la dona, una hostessa va demanar-li que col·loqués una làmina de pintura en el compartiment superior. La dona va respondre-li en català que “no es preocupés”, mentre que l’hostessa va etzibar-li que “vostè m’ha de parlar en espanyol”.

Malgrat que Vueling va informar que “totes les tripulacions d’avions basades a Barcelona parlen català” i que encara estaven investigant els fets, el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, va denunciar que “després del 155 una onada autoritària creix dia a dia. Expulsar a algú per l’idioma que parla és injustificable”.

També l’eurodiputat del PDECAT, Ramon Tremosa, va acusar l’operadora de “violació de drets fonamentals”; i l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, va fer una crida a fer un “boicot” a l’aerolínia.

94537-tremosaok.png

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Sergi, Barcelona, 30/11/2017 - 18:37

Si es que la mentira es tan clara y evidente que casi no vale la pena discutirlo, he volado con Vueling un monton de veces, siempre ha hablado en catalan, nunca tuve el mas minimo problema. Esta gente miente y miente sin parar, son maquinas de mentir.

#17 seny, bcn, 30/11/2017 - 10:25

Per que et facin fora d'un avió has de montar un sidral de cal deu.

#16 Lo Pardal, La Figuera, 30/11/2017 - 09:51

Vaya noticia. Es puro adoctrinamiento para P3. Asi que el tema era de "falta de respeto"?. En la era de la posverdad, e-noticies se apunta raudo y veloz, a dar verosimilitud a un asunto de "urbanismo". Que mal educadas!. Me recuerda aquello de si hablabas catalan, eras una maleducada. Que asco.

#16.1 pepe.----, andorra, 30/11/2017 - 12:10

posverdad? menudo palabro para definir lo q es propaganda de toda la vida, los separatas montais un pollo de estos en un aeropuerto cada seis meses unicamente para tener propaganda y dar la chapa con eso. Y si estadisticamente un separata miente 99 veces de cada 100, es evidente a quien dan pábulo en este digital. Los separatas siempre mienten.

#15 estelada, bandera d'onan, egara, 30/11/2017 - 09:22

la noticia seria que no hi quedessin

#14 Juanito , Barcelona, 30/11/2017 - 09:06

Siempre el separatismo ha utilizado cualquier circunstancia por banal que esta fuera para atacar o desprestigiar a su “enemigo”. Ahora que se siente debilitado ya lo hacen de forma desesperada ...