Publicitat
Societat · 20 de Gener de 2023. 15:19h.

Puigdemont sospesa tornar

Demana a Llarena que retiri l'ordre de detenció a Espanya

Puigdemont sospesa tornar

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que deixi sense efecte l'ordre de detenció i ingrés a presó contra ell, que el jutge va emetre la setmana passada pels delictes de desobediència i malversació. Aquest últim delicte està castigat amb fins a dotze anys de presó.

L'advocat Gonzalo Boye ha presentat un recurs on al·lega que no va cometre malversació ni desordres públics agreujats i que la seva immunitat com a europarlamentari anul·la totes les decisions del magistrat dictades des que va adquirir aquesta condició el 2019.

També reclama que, en cas que es rebutgi, es plantegin una sèrie de qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Entre altres qüestions, insta que es pregunti si el Tribunal Suprem és competent per portar una causa contra un eurodiputat, com és el cas de Puigdemont, que gaudeix d'immunitat com a membre del Parlament Europeu.

Quan va emetre la nova ordre de detenció en aplicació del nou Codi Penal, que deroga la sedició, delicte pel qual es reclamava fins ara l'expresident de la Generalitat. El magistrat va rebutjar acusar Puigdemont del delicte de desordres públics perquè entén que els fets del referèndum de l'1-O, contràriament al criteri de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, que li han reclamat el contrari.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Juan, Barcelona, 21/01/2023 - 19:42

Por pedir que no quede, y además pedirá que le pongan una alfombra roja para la entrada solemne. No tiene cara ni nada el vivales este.

#9 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 20/01/2023 - 22:44

Boye seguirà embolicant la troca tan com pugui. A Puigdemont no li treu ningú la seva covardia i la seva por cerval a la presó.

#8 Luigi., Barcino, 20/01/2023 - 18:44

(Llarena)
Aaah ah ah ah ah
Y no vuelves porque no quieres, papacito
(Puchi)
Nos dejamos hace tiempo
Pero me llegó el momento
De perder
Tú tenías mucha razón
Le hago caso al corazón
Y me muero por volver

#7 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 20/01/2023 - 17:22

A Puigdemont le interesa más seguir ahí, saliendo de vez en cuando con alguna soflama en twiter, en su "exilio" dorado (a costa de todos, que su sueldo se lo pagamos todos) Ahí va de víctima (aunque nadie se lo toma en serio) de presidente legítimo de la Cataluña, etcétera. Le pasa lo que a la yaya (que se vive de puta madre fuera de aquí)

#6 Justícia segons com, Chez Titole, 20/01/2023 - 17:02

Al subconscient dels polítics rau un axioma :LA LLEI ÉS D'APLICACIÒ PER A TOTHOM LLEVAT DELS POLÍTICS. Impunitat sense límits.