Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2010. 19:22h.

Pujol posa com a exemple Najat El Hachmi

L'escriptora d'origen marroquí és model de "progrés social, integració i capacitat creativa"

Pujol posa com a exemple Najat El Hachmi

Najat El Hachmi, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha posat l'escriptora Najat El Hachmi com a model de "progrès social, integració i capacitat creativa". En un editorial del Centre d'Estudis Jordi Pujol explica "una conversa amb una dona nascuda al Marroc. Que com a parla materna té el berber del Rif, i l’àrab com a segona llengua. Es diu Najat El Hachmi i viu a Catalunya des dels 8 anys".

Pujol recorda que "ha passat per l’escola d’immersió lingüística. Coneix bé el castellà, i normalment parla i escriu en català. Ha escrit dos llibres: Jo també sóc catalana i L’últim patriarca. Sobretot aquest segon, una novel·la, ha estat un llibre d’èxit. Aquí, i fora d’aquí".

"La traducció anglesa, per exemple, ara es presenta també a Austràlia. O sia que la trajectòria és el Rif, Vic, Granollers, Barcelona, Melbourne. O bé berber i àrab, castellà i català. O bé immigració, risc de marginació, progrés social,  integració, capacitat creativa".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Josep M., Barna, 19/05/2010 - 21:17

Francesc, ets el novio de la Najat? Quina dèria!

#10 Francesc, Barcelona, 19/05/2010 - 12:49

Jo pregaria als respectables comentaristes que siguin més acurats en les seves anàlisis i deixar les desqualificacions personals a la cambra dels mals endreços.

#9 Francesc, Barcelona, 19/05/2010 - 12:46

Carcanada, el sr, Pujol és precisament la persona que, pel que sé, va encunyar el mot "bonisme". Precisament el que diu ell és que no hem de ser uns sòmines ni uns babaus a l'hora d'acceptar acríticament tantes persones vingudes de fora.

#8 Francesc, Barcelona, 19/05/2010 - 12:41

Cal treure's el barret davant aquestes persones que són discretes i ens estimen. I cal ser crítics, molt crítics potser, davant les persones de la nova immigració i la dels anys 60 que no han volgut aprendre a estimar la nostra llengua.

#7 Francesc, Barcelona, 19/05/2010 - 12:36

Però precisament la sra El Hachmi és un model d'integració i, senzillament, ens hem de treure el barret davant el seu bon fer. I, per tant, el president Pujol també en té quan defensa les persones nou vingudes que es fan seva la societat d'acollida..