Societat · 23 d'Abril de 2012. 12:29h.

Pujol veu el castellà "dominant a Catalunya"

Replica al ministre d'Educació que "per cada nen que em presenti que no parli bé el castellà, n'hi presentaré 10 que no parlen bé català"

Pujol veu el castellà "dominant a Catalunya"

Jordi Pujol, durant l'entrevista (Foto: @elmonarac1)

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat que "si alguna llengua que és dominant a Catalunya no és el català, és el castellà" i ha replicat al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que "per cada nen que em presenti a mi que no parli bé el castellà, n'hi presentaré 10 que no parlen bé català, malgrat la immersió".

En aquest sentit, en una entrevista a Rac-1, ha afegit que "ens hem de fer la idea que a Espanya, Catalunya és una anomalia, i la seva llengua la poden fer desaparèixer en 40 o 50 anys. I aquest ministre està al servei d'aquesta política. I nosaltres ens hi hem d'oposar".

D'altra banda, ha apuntat que "necessitem que Catalunya sigui un poble. Hi ha vingut gent diversa. Hem rebut tres grans immigracions: la dècada dels 10-20-30, la dels 60-70 i l'actual. La primera està molt estructurada. La segona no tant, però hi ha molta gent coneguda que es diuen Rodríguez i Rodríguez. El 1900 a Catalunya hi havia molts pocs Rodríguez. Avui n'hi ha més que de Pujols. Si no s'incorporen a Catalunya no serem mai més igual. Molts dels que ara es diu Rodríguez i Puigdellivol s'han incorporat a la vida".

Finalment, Pujol s'ha posat al costat del president Artur Mas. "En principi estic d'acord amb el que digui. Hi ha persones, sobretot una, que és el responsable del país, perquè és el president. Jo que li tinc molta confiança m'alinio amb el que diu ell. Ens hi porta en Wert des del punt de vista de la identitat del país. Si no haguéssim tingut immersió lingüística, que era ben rebuda pels immigrants, estaríem molt comprimits i ho hem de defensar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#16 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 03:45

Arribats a aquest punt, intentar raonar o demostrar el nostre domini del castellà és absurd. Cal plantejar el problema polític de fons: La sobirania. Qui té competències legals i democràticament legítimes per decidir el sistema és el Parlament català. Això és el que cal dir.

#15 Nibey Se, BCN Ciudad Estado, 23/04/2012 - 22:33

Jordi Pujol no engaña basta leerlo en el lejano 1976.

http://bit.ly/Ik4Q2H

#14 María Jesús, Barcelona, 23/04/2012 - 21:05

El portavoz de la Generalitat no sabe hablar castellano y ya es adulto. Cuando lo intenta utiliza palabras como alzadas, tijorazos, malaltía o tresorería.

#14.1 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 03:51

La presidenta del Parlament no sap parlar cat i ja és adulta. L'alcalde de Bcn 3/4 del mateix. Per no parlar de la 1/2 dels militants de PP, C's, PSC... Segueixo? La Mª Jesús no ho sabem pq encara no s'ha dignat a fer-nos l'honor. Per cert, t'asseguro q l'Homs no ha trepitjat la pública en sa vida.

#12 Jaume, barcelona, 23/04/2012 - 19:23

Jamás en España había existido éste menosprecio por una lengua. Con Franco era Franco, no los españoles. Ahora hablamos de que el común de los catalanistas es sectario.

Casi tan asqueroso como el racismo de catalanes y bascos tiempo ah. Que los llevó a ser líderes mundiales en esclavismo.

#11 Alliberem Catalunya, Alliberem-nos, 23/04/2012 - 17:58

Submissió política, submissió econòmica submissió cultural del país... fins quant?