Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 21:43h.

Punset anima els joves a emigrar

“La gent creu que té un domicili fix i no és així”, diu l’economista

Punset anima els joves a emigrar

Punset, amb Vilarasau, durant la presentació

El comunicador científic Eduard Punset ha animat aquest dijous els joves catalans a marxar del país per buscar-se la vida a l’estranger. “La gent creu que té un domicili fix i no és així”, ha assegurat l’economista davant les reticències de la joventut per deixar les seves llars

Punset ha recordat que “si l’any 59 vam marxar sense saber idiomes, imagini ara que surten millor preparats”. El científic considera que els emigrats, a més d’enriquir-se a l’estranger, també milloren els països que els acullen.

En l’acte de presentació del llibre de Josep Vilarasau ‘Memorias, el extraño camino a La Caixa’ (Ed. RBA), els dos economistes han convingut que els joves han de prendre la iniciativa de marxar per buscar-se la vida a l’estranger.

“De les desenes d’estudiants que cada any enviem a les millors universitats del món perquè es formin, pocs són els que es queden, com a molt un 2%. La resta torna”, ha apuntat Vilarasau.

Punset ha considerat que cal un canvi de paradigma en el sistema educatius. “Els hem ensenyat les competències característiques de la revolució industrial i no les de la societat del coneixement. El gran repte per als propers anys serà destil·lar entre la joventut quines són les competències que els han de donar feina en la societat del coneixement”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#19 jaume castell, Girona, 14/12/2012 - 19:13

Que emigri ell i deixi el puesto a un jove.

#18 Àcrata, Badalona, 14/12/2012 - 15:43

Ara haurem de fer com els equatorians afincats a casa nostra. Tots a emigrar i a enviar des de'l nostre asil forçat el màxim de diners possibles al país que ens ha negat el pa i la sal, per seguir així mantenint així les castes improductives (polítics, banquers, especuladors, capellans...).

#17 xavi, girona, 14/12/2012 - 14:00

stic totalment d'acord, si volem progressar individualment com a persones millor seria que fessim les maletes, doncs com a societat hem trait a catalunya, ens està bé, teniem una oprtunitat i l'hem desaprofitat, la societat catalana ens mereixem que ens expoliin i humiliin, no sóm dignes d catalunya

#16 Marta, BCN, 14/12/2012 - 12:13

Sr. Punset:

Dediqui's a fer anuncis de pa Bimbo.

Només vaig veure el seu programa dedicat a la mecànica cuàntica. Penós.

Si Carl Sagan aixequés el cap!! Ell sí era un divulgador de la ciència.

#15 Marçal, Barcelona, 14/12/2012 - 11:34

És una llàstima, però té tota la raó. Mentre ensenyàvem tecnologia i enginyeria, l'estat signava contractes amb fàbriques industrials i feia contractes d'obra pública. La feina no s'equival als estudis, ergo els llicenciats han de marxar. Si l'Estat vol que es quedin que creïn les feines adients.