Publicitat

El nou cap es carrega l'intendent que investigava Buch i Borràs

Purga als Mossos

La nova cúpula dels Mossos d'Esquadra, formada pel comissari en cap Josep Maria Estela, el comissari Eduard Sallent i la intendenta Rosa Bosch; ha destituït, segons informa La Vanguardia, l’intendent Toni Rodríguez, que, des de la comissaria general d’investigació criminal (CGIC), va liderar les investigacions judicials més sensibles, entre les quals les vinculades amb la corrupció política, com ara les que estan relacionades amb l’exconseller d’Interior Miquel Buch o la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Rodríguez va posar al capdavant de la unitat anticorrupció un subinspector de la seva confiança, Juan Manuel Lazo. L’intendent com a instructor i Lazo com a secretari van signar la investigació contra Buch a mitjans del 2020, acusat de contractació il·legal d’un mosso que havia actuat com a escorta de Carles Puigdemont fora d’Espanya. De fet, el subinspector Lazo va presentar ahir la dimissió acompanyada d’una carta en què mostra “lleialtat” i suport a l’intendent.

Les pressions polítiques contra els dos investigadors van ser de tal magnitud que Lazo es va reunir amb el magistrat de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Ramos, per demanar-li “empara judicial” davant les pressions que “de debò posaven en perill la investigació”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 electra, Barcelona, 23/12/2021 - 08:44

Natius.....Qui t'ha vist i qui et veu!!!!. De demòcrata a represor de persones,,,,

#16 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 22/12/2021 - 22:35

Debería poderse entrevistar al agente Toni Rodríguez, aunque seguramente los interesados en que no se hable de ello se ocuparán "coralmente" que no sea posíble.

#15 Figueras, Figueras, 22/12/2021 - 22:08

Menudo tufo da este 'cuerpo' de policias, a cara descubierta, sin manías, sin esconderse.

#14 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 22/12/2021 - 15:20

RIP mossos

#13 AnnaMollet, Mollet, 22/12/2021 - 14:31

Jefes Mossos Lazis, Control de las cárceles por los Lazis, prensa comprada Lazi, Intentaron y todavía no han podido controlar la Justicia para hacerla Lazi... es decir, una Dictadura de libro, para controlarlo todo, y dar beneficios a los golpistas supremacistas!

El plan perfecto Separatista: SECTA O DICTADURA, o las dos cosas al mismo tiempo.