Societat · 16 de Gener de 2010. 10:52h.

Quan ICV va actuar contra immigrants 'sense papers'

Mayol va ordenar desallotjar en ple mes d'agost els estrangers que eren a la plaça Catalunya

Quan ICV va actuar contra immigrants 'sense papers'

La noticia del desallotjament, a 'La Vanguardia'

Imma Mayol, regidora de l'Ajuntament de Barcelona per ICV-EUiA, va fer desallotjar uns cent immigrants sense papers l'agost de 2001, quan era alcalde accidental de la capital catalana. L'alcaldessa en funcions justificava la seva decisió perque "l'Ajuntament no permetrà assentaments en la via pública".

Durant la matinada del 6 d'agost, guàrdies urbans, acompanyats per funcionaris de Benestar Social, van desmantellar el campament de subsaharians de la Plaça Catalunya, anomenat black corner, després de mesos d'estada.

Mayol assegurava que "ha estat el Govern central qui ha generat aquesta situació perversa amb la seva política d'immigració i és l'administració central la que ha de donar una solució", segons recullia La Vanguardia en la seva edició del 8 d'agost de 2001.

La dirigent d'ICV indicava en el mateix diari que "el consistori no pot donar papers i tampoc pot donar allotjament a aquests immigrants durant cinc anys", per a l'obtenció del permís.

El diari afegia que "la regidora ecosocialista va assegurar que el Servei d'Atenció a l'Immigrant, Estranger i Refugiat (SAIER) atendrà a totes les persones, però els serveis socials municipals proporcionaran sostre només a qui ho necessita per raons de salut. Els albergs estan saturats i que només hi ha places per a casos excepcionals".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Paco Ribera, Barcelona, 17/01/2010 - 12:27

I xq no els van empadronar a tothom? Algú va titllar de RACISTA a ICV? Comunistes ecologistes de bombo i plateret aneu a fer demagògia a alters llocs i deixeu Catalunya en pau!

#5 Jordi Tallaferro, Barcelona, 16/01/2010 - 23:03

Aquest fet és demostratiu de la lleugeresa i errors polítics en la resolució del greu problema social de la immigració ilegal tractanla com un problema d'ordre pùblic i d'estètica solament per no donar una imatge desagradable als turistes.

#4 Santiago, Barcelona, 16/01/2010 - 18:52

Esto ya es el colmo. Menuda jeta que tienen. España quiere colmar Cataluña de inmigrantes, y encima los españolistas del PSOE se ofenden si no los queremos empadronar. Por favor, ¿dónde puedo ir a votar por una Catalunya Independiente?

#3 Mesalina, Gava, 16/01/2010 - 16:43

Això no te res a veure amb el padró. La culpa va ser del Govern PP que va transportar a Barcelona a 2.000 subsaharians de Canàries durant lAgost sense dir res a l'Ajuntament ni a la Generalitat. Els irregular que volen empadronarse a vic vieun en cases.

#2 manolo, Barcelona, 16/01/2010 - 14:11

La izquierda verde-hipócrita tiene estas cosas.Se venden a lo primero que pasa,ya sean construcciones nacionales,como poltronas,que llegan a fallar hasta en las cosas de las que hacen gala.Os habéis convertido en una plataforma de otro partidos