Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2020. 20:08h.

Quaranta famílies denuncien "adoctrinament"

En un institut del Morell (Tarragona)

Quaranta famílies denuncien "adoctrinament"

Un total de 40 famílies de l'Institut del Morell (Tarragona) han demanat empara al Defensor el Poble per les "reiterades mostres de falta de neutralitat i adoctrinament" de la direcció i part del professorat de l'escola amb els postulats independentistes. Els representants de les famílies, assessorades per la Asamblea por una Escuela Bilingüe, s'han reunit aquest dilluns amb el Defensor del Pueblo Francisco Fernández Marugán per traslladar-li els fets davant la falta de resposta del Departament d'Educació i el Síndic. 

Les famílies han denunciat "mostres d'alineament amb els postulats independentistes de la direcció de centre educatiu i de part de professorat" i asseguren que "l'institut penalitza i arracona a qui es mostra contrari de forma expressa a la ideologia independentista que ha adoptat el centre".

Entre les queixes que han traslladat al Defensor del Poble, figura "la realització d'una enquesta en la qual es preguntava als menors per la seva identificació amb el moviment independentista, identitat, conviccions ideològiques i creences religioses" així com "l'exhibició de llaços grocs" i "comentaris despectius" cap a les persones que defensen posicions constitucionalistes.

"La direcció i part del professorat exhibeixen llaços grocs i formulen comentaris despectius cap a les posicions ideològiques constitucionalistes, el castellà o la resta d'Espanya" denuncien.

Les famílies critiquen que durant la vaga d'estudiants del passat mes d'octubre, "es van viure greus enfrontaments verbals entre alumnes arran de l'exhibició d'estelades i la lectura d'un manifest independentista per megafonia que va ser consentida per la direcció de centre". "Tots els alumnes, inclosos els que no secundaven la vaga (la majoria), van haver de sentir les arengues independentistes que incloïen acusacions contra les institucions de l'Estat" asseguren. 

"La direcció de centre, en canvi, va prohibir l'exhibició de banderes espanyoles que van pintar els alumnes contraris a la independència en els seus quaderns de forma espontània per donar rèplica a la presència d'estelades i discursos separatistes" han apuntat. 

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#11 Flanagan, Tabarnia City, 14/01/2020 - 10:04

Cada día espían a los niños en los colegios,la mafia separata campa a sus anchas con el beneplácito del gobierno central.

#11.1 pepe, andorra, 14/01/2020 - 14:20

con el beneplacito no, con su total y absoluto apoyo, solo hay q recordar la porquería q hizo Wert para no mojarse de verdad en favor de una libre elección de lengua en la enseñanza en España. Y la pista mas segura es la del soborno, es a través del soborno y del mantenimiento de los pesebres autonómicos el pq esta situación existe. Opino.

#10 no soy nadie, barcelona, 14/01/2020 - 09:40

El proceso no acaba, se transforma. Llegaremos a ver muchas pintandas lacistas. Alemania 1932.

#9 Eduardo González Palomar, Manlleu, 14/01/2020 - 09:27

Pocas familias denunciantes para lo mucho y grave que pasa en los colegios de cataluña (3826 fotos): https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157663257244562

#8 botifler1914, Sinitaca, 14/01/2020 - 09:14

Se han saltado a Ribó, pecado.

#7 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 14/01/2020 - 08:29

Com volen que acceptem un referèndum amb el control absolut de l'ensenyament i dels mitjans de comunicació públics que tenen ells? No es pot fer un referèndum quan ells són jutge i part. Tan difícil és entendre-ho?