Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2016. 12:26h.

Quasi 80 mesquites salafistes a Catalunya

Un de cada tres oratoris són d'aquest moviment islamista

Quasi 80 mesquites salafistes a Catalunya

La mesquita de Cornellà durant el sermó d'un imam salafista (foto: twitter Àngel Colom)

Les mesquites salafistes s'han duplicat en la darrera dècada a Catalunya i ja són una de cada tres les que segueixen aquest moviment islamista a casa nostra, segons informa El País. Els Mossos d'Esquadra asseguren que hi ha 79 oratoris salafistes, els quals es concentren especialment a les comarques del Baix Camp, el Camp de Tarragona, el sud de Barcelona, Lleida i Salt.

 

El salafisme defensa una “interpretació radical de l'islam, que demana la instauració d'un ordre islàmic universal i el retorn a les formes de vida de Mahoma”, explica el diari, que també recull les opinions del professor d'Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Moreras.

 

“A Catalunya, mai s'ha definit una línia doctrinal concreta de l'islam, i els salafistes aprofiten aquest desencert per propagar un missatge de la veritat, amb el retorn a les essències de l'islam veritable", diu el professor, qui adverteix que el principal risc del salafisme és l'”aïllament social”.

 

El País informa que els Mossos d'Esquadra “segueixen amb atenció el creixement d'aquest corrent”. En aquest sentit, destaca unes declaracions del comissari en cap de la policia catalana, Josep Lluís Trapero a Rac 1: “tenim algunes persones sota control, que no són d'interès”. “¿Però aquestes persones tenen una voluntat concreta de voler atemptar? No”, va afegir Trapero.


El diari afegeix que “fins ara, Catalunya no exporta figures amb gran tirada, que difonguin la doctrina fora. I el seu paper a Europa segueix sent menor si es compara, per exemple, amb els Països Baixos”. En tot cas, adverteix el professor Moreras, “tard o d'hora apareixerà una figura de pes”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 diguemhotot, Cerdanyola, 20/06/2016 - 10:11

Gràcies al Reino de España i a les lleis que fan al Congreso de los Diputados, que té la darrera i única paraula en temes d'immigració, i que permet l'entrada i nacionalització tutti pleni de qui els interessa on els interessa. I que mai han legislat per evitar l'allau immigratòria musulmana.

#17.1 Aleshores, Bcn, 20/06/2016 - 17:10

Llavors què hi pinta aqui el departament d'en Colom? A què obeeix aquesta fixació de no criminalitzar les mesquides salafistes?, Per quina raó a Cat,. hi ha el doble de la mitjana d'islàmics de la Península?,

#17.2 diguemhotot, Cerdanyola, 20/06/2016 - 20:46

la "mitjana" d'islàmics de la península no vol dir res. Al Llevant i a la costa andalusa hi ha grans concentracions. A la resta res. Pensa que molts treballen a l'agricultura.
Lo del Colom és un xiringuito que no serveix per a res. I pel que fa als cossos de seguretat, pregunta a Acebes.

#16 que les den, Mataró, 20/06/2016 - 09:41

En seis meses me jubilo. Me lo vendo todo y yo y mi mujer nos vamos a Ubeda (Jaén). Los catalanes ya se lo harán con sus amigos los musulmanes. Que Dios les ayude.

#15 pobre Cataluña, Figueres, 20/06/2016 - 08:53

Algún dia no muy lejano los catalanes y catalanas deberán hacer santo a Angel Colom para agradecerle el bienestar y la paz que les ha traído.

#14 I loving Al-Catalunia, Reus, 20/06/2016 - 08:50

IN-INDE-INDEPENDENCIAAA !!!!!!
IN-INDE-INDEPENDENCIAAA !!!!!!

Independencia de qui ??? juas,juas,juas,juas...

#13 El moro Juan, Cataluñistán, 19/06/2016 - 23:42

Cataluña es ya una inmensa mezquita.....y los políticos y sus adláteres en seguida te llaman islamófobo si dices algo al respecto....V