Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2010. 14:36h.

Quatre detencions, dos mesos després

L'últim detingut podria haver estat còmplice en el segrest dels cooperants catalans

Quatre detencions, dos mesos després

Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta, en una imatge d'arxiu

L'exèrcit de Mauritània avança en les investigacions sobre el segrest dels tres voluntaris catalans. En l'última setmana han detingut quatre persones, tres el dia 24 de gener al nord del país, i un altre el dia 28. Aquest últim podria haver estat còmplice en el segrest d'Albert Vilalta, Alícia Gámez i Roque Pasqual, els tres cooperants segrestades el 29 de novembre. Tots els arrestats els han traslladat a la capital, Nouakchott, per ser interrogats, segons fonts de les forces de seguretat mauritanes. Ni el ministeri d'Afers Exteriors ni la Caravana d'Acció Solidària han confirmat les detencions.

La Gendarmeria mauritana ha detingut un home presumptament relacionat amb el segrest dels tres cooperants catalans. Es tractaria de Bu Uld Ueimar, guarda jurat de l'empresa de telecomunicacions Mauritel. L'home l'han arrestat a la mateixa ruta on hi va haver l'atac, a uns 100 quilòmetres de la capital. Ueimar l'han traslladat a Nouakchott per poder-lo interrogar. De moment, no se sap quin tipus de relació podria tenir el detingut amb el segrest.

Aquesta detenció se suma a les tres que també s'acaben de conèixer, però que es van fer el dia 24 de gener. En aquest cas hi ha molt poca informació sobre les detencions. Se sap que als tres arrestats se'ls ha intervingut un telèfon per satèl·lit que havia estat rastrejat.

Els tres catalans van ser segrestats per l'organització Al-Qaeda del Magreb Islàmic el 29 de novembre, ara ja fa més de dos mesos. Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez participaven com a cooperants en una caravana de l'ONG Barcelona Acció Solidària.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 laganxa, el vendrell, 31/01/2010 - 10:22

Hi ha poca informació. Suposo que per no entorpir les coses. De tota manera, CANSEN MOLT els comentaris referits "a los catalanes". Quina gentota!

#2 Lidia, Barcelona, 30/01/2010 - 15:36

Menos mal que los de Alqueda no capturaron a la esposa del alcalde hereu, que tambien iba en la caravana de vacaciones de aventura subvencionadas...

#1 pere, bcn, 30/01/2010 - 13:18

Son catalanes, que se los queden.

És la opinió de bona part dels espanyols.

Això va ser dit per un oient a una emissora espanyola i el presentador no ho va censurar.