Societat · 4 de Gener de 2013. 09:21h.

Quatre noves mesquites a Catalunya en mig any

De 242 a 246 centres de culte islàmics des del passat mes de juny malgrat les reticències d'alguns ajuntaments

Quatre noves mesquites a Catalunya en mig any

Musulmans celebrant el Ramadà en un solar públic per manca de mesquita

Les mesquites a Catalunya van en augment, malgrat que ajuntaments com el de Molins de Rei n'han suspès indefinidament les llicències. En només sis mesos, hi ha quatre centres de culte més per als musulmans a terres catalanes i han passat de les 242 del mes de juny a les 246 actuals.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més mesquites a l'Estat espanyol, segons dades de l'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya, que depèn del Ministeri de Justícia. El Principat en té 246, enfront d'altres comunitats com Andalusia (184) o Madrid (105). A tot l'Estat, almenys registrades oficialment, n'hi ha 1.227.

Dels 246 llocs de culte musulmans que hi ha a Catalunya -fa un any n'hi havia 214: se n'han obert 32 més en un any i mig-; 147 són a la província de Barcelona, 41 a les comarques de Girona, 28 a les de Lleida, i també 30 a les de Tarragona. Barcelona és la ciutat que té més oratoris musulmans (24), però altres municipis més petits de la província també en tenen més d'una: Santa Coloma de Gramenet (8), Terrassa (7), Sabadell (6), Badalona (4) i Martorell (4).

A les comarques gironines Figueres és la que en té més, amb 5 temples; però Girona, Salt, Calonge, Blanes, Olot i Santa Coloma de Farners en tenen dues cadascuna. A la província de Lleida la majoria de centres estan repartits per diferents municipis, a excepció de Lleida (3), Cervera (2) i Balaguer (2). Finalment, a Tarragona hi ha 6 oratoris musulmans i El Vendrell en té 3.

Alguns ajuntaments catalans, però, posen pegues per a la construcció de les noves mesquites. Molins de Rei, per exemple, va anunciar al juliol que suspèn indefinidament la concessió de llicències per a fer nous centres religiosos al nucli urbà, amb l'objectiu de garantir la convivència.

Un mes més tard, a l'agost, l'ajuntament de Torroella va vetar la construcció d'una mesquita perquè la façana amb estil àrab no respectava l'harmonia urbana. També hi ha hagut moratòries a Lleida i Badalona, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 loloolol, barcelona, 19/04/2014 - 09:22

En Catalunya no hay ni una sola mezquita, lo que hay son pequeños oratorios totalmente insuficientes para albergar a todos los catalanes musulmanes que vienen a rezar y que siempre estan sobreocupado. Desgraciadamente se observa en Catalunya un trato discriminatorio hacia los muslumanes.

#33 Ogter Cataló, Catalunya Nord, 06/01/2013 - 19:57

Plataforma per Catalunya única solució

#32 Ramon, Girona, 05/01/2013 - 22:55

Jo no votaria mai a PXC per espanyolista pero si que ho faria amb un partit català independentista que s' oposes a aquest immigrants que no s ' integrants ,que molts cometen delictes , que només viuen de les ajudes socials, que crean inseguretat etc. I

#32.1 Giufre, Barcino, 06/01/2013 - 19:53

Catalunya porta sent espanyola segle o el que és el mateix sent catalana. Però s'islamitza i per licitant es descatalaniza. Plataforma per Catalunya serà espanyolista com eren els pares del catalanisme, però almenys defensen una Catalunya catalana.

#31 joan, manresa, 05/01/2013 - 16:31

El Casal obre la seva tertulieta de tarde desde Moro-Landina.---A la Sra.Nuria #28,Vosté

tambe u diu ben clar ,i molt ben expresat,felicitats..,al menys ya no som sols....----Al Sr.Moha#28,com
díem els catalans ..,"Qui te gana somía pa.."no patexi que no pasará el seu programa,abans a mort....

#30 contribuyente, Santo Domingo, 05/01/2013 - 12:30

¿Eso queréis los separatistas? ¿convertiros en colonia de los moros? pues eso os espera...bueno realmente ya lo sois hasta el barça su dueño es moro, ....toma nacionalismo

#30.1 Josep, Barcelona, 06/01/2013 - 22:51

"Contribuyente", no et facis ni el graciós ni trampes al solitari. Si la teva "Espanya" no volgués aquestes mesquites no hi serien, ja que per desgràcia encara no som independents i per tant el teu Estat té tota la potestat i la responsabilitat en l'elevada presència de mesquites i immigrants.