Publicitat
Societat · 27 de Març de 2020. 16:39h.

Què fan les delegaciones a l'exterior?

Budó diu que només han informat sobre "les restriccions aèries i els dubtes que s'han pogut tractar"

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha afirmat aquest divendres que el Departament d'Exteriors ha atès "més de 500 casos" de catalans que es troben a l'exterior i requerien informació.

"Des del Departament d'Exteriors i a través de les línies telefòniques i xarxes socials està centralitzant les consultes de catalans i catalanes que estan a l'exterior i que necessiten informació. En total ja són més de 500 casos i més de 1300 persones les que han estat ateses des que el passat mes de març des que es van habilitar aquests canals d'informació" ha informat la consellera. Budó ha explicat que "s'ha proporcionat informació sobre les restriccions aèries" i que s'ha vehiculat a través d'un equip d'emergències a través de les delegacions del Govern a l'exterior.

Meritxell Budó ha explicat que la majoria de les consultes "provenen de ciutadans que es troben en països del continent americà, Europa i en menor mesura al sud-est asiàtic". La portaveu de l'Executiu català ha explicat que "els països des d'on s'ha dut a terme més consultes són Austràlia, Estats Units i l'Argentina, tot i que també han utilitzat aquest servei persones que es trobaven temporalment a Mèxic, al Perú, Itàlia, Alemanya o Colòmbia". "També s'ofereix suport a les comunitats catalanes arreu del món per atendre les persones que no poden retornar a Catalunya i han de romandre a l'estranger" ha indicat.

La consellera ha remarcat que "en cada cas s'ha proporcionat informació i suport adaptat a cada circumstància, tenint en compte l'estat de salut, les necessitats de cada persona i la situació del país". 

Bernat Solé, el nou conseller d'Exteriors
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 gurguri, barcelona, 28/03/2020 - 12:28

Este especie de falsas embajadas, desde el principio sirven para enchufar amiguetes muy bien pagados,pagar alquileres imposibles en las mejores zonas de las ciudades del mundo.Y lo esencial menospreciar , mentir e injuriar a España.

#8 Recaredo, Bcn, 28/03/2020 - 11:43

Pues que van a hacer, chupar del bote.

#7 Sergi, Bcn , 28/03/2020 - 09:11

Que se cierren todas!! y todos los recursos para sanidad!!! YAAA change.org

#6 Torental, Torrecilla, 27/03/2020 - 22:41

Xupar ,xupar y mas xupar

#5 Sergi Sergio, Barcelona, 27/03/2020 - 21:30

¿Que que hacen? Pues colocar a un monton de enchufados para que viven de p madre a costa nuestra, luego estos colocan a otro monton entre amigos, familiares y simpatizantes de la causa y asi entre todos van desviando fondos publicos con total impunidad.