Publicitat
Societat · 24 d'Agost de 2010. 16:18h.

Què fer amb els 'top mana'?

L'alcalde de Sabadell troba a faltar Acció Social en la reunió convocada per Interior

Què fer amb els 'top mana'?

Bustos, a la reunió a Interior, amb els principals agents implicats en el cas dels 'top manta'. (Foto: Dani Aznar)

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos ha lamentat que a la reunió d’aquest dimarts al migdia per parlar de la venda ambulant il·legal no hi hagi representants del departament d’Acció Social. “Jo crec que aquí és on segurament avui falta la pota, la reunió amb serveis socials. Falta què fem amb aquesta persona [el venedor de top manta]”, ha dit en declaracions a El Dia de COMRàdio.

"Què fem amb aquesta persona, una vegada la tenim identificada, tingui papers o no tingui papers, què es el que fem? El deixem marxar una altra vegada? Què farà aquesta persona? Tornar, si és possible, a vendre aquest producte perquè és el que li dóna per sobreviure”, ha indicat abans de la reunió.

En relació amb les accions dutes a terme a Calafell i al Vendrell per permetre que els venedors ambulants il·legals s’instal·lin en un espai amb certa tolerància, el també alcalde de Sabadell ha assegurat que “hem de defensar la legalitat, però tothom ha d’entendre que som els receptors d’un problema i no podem quedar en solitari”. És per això que ha insistit a reclamar que l’Estat i la Generalitat assumeixin la responsabilitat que els toca per fer front al top manta d’una manera integral.

“La Generalitat té en aquest cas no només un tema de policia, que és fonamental per evitar el delicte, sinó [que ha de tenir en compte] les implicacions en el tema migratori. Per tant, aquí el tema no és només de l’Estat, i crec que ve la subdelegada, sinó de la pròpia Generalitat de Catalunya, d’Immigració, que és el que ens pot ajudar”, ha afegit Bustos.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 doncs, bcn, 26/08/2010 - 04:32

doncs enviar als seus Països a tots aquells que enxampem realitzant-lo. Requisar-lis les mercaderies. no sé fer alguna cosa per variar!!!

#5 PinxoPanxo, Sabadell, 25/08/2010 - 12:04

Ara amb la crisi econòmica no hi ha alternatives reals de guanyar-se la vida, però aquest problema no tan sols afecta els venedors ambulants il.legals, sinó tot el col.lectiu de treballadors en atur. O tots moros, o tots cristians. La llei no és optativa.

#4 PinxoPanxo, Sabadell, 25/08/2010 - 11:59

Durant la bombolla immobiliària, els ajuntaments corruptes (de diversos colors polítics) van instaurar un clima de transgressió sistemàtica de llei a tots nivells, des de l'humil venedor del top-manta fins al mateix alcalde.

#3 PinxoPanxo, Sabadell, 25/08/2010 - 11:57

No ha canviat la llei, sinó la necessitat dels botiguers de defensar el negoci. Curiós aquest país on els botiguers i no pas les autoritats vetllen per la llei.

#2 Terraxa, Terrassa, 25/08/2010 - 10:28

La única solució seria repatriacions massives dels sense papers, i endurir els requisits per obtenir la nacionalitat espanyola de fills nascuts aquí d'immigrants (actualment, la tenen automàticament al cap d'un any). Però ningú ho farà.