Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2017. 13:38h.

Querella contra el TC

Drets presenta denuncia contra vuit membres de l’organisme per presumpta prevaricació

Querella contra el TC

Membres de Drets, amb la querella

El col·lectiu de juristes catalans Drets ha presentat una querella per presumpta prevaricació contra vuit magistrats del Constitucional. Són els qui van votar a favor de la reforma del TC que dona competències a l'alt tribunal per suspendre els càrrecs electes que incompleixin les seves sentències.

La querella va dirigida contra l'expresident Francisco Pérez de los Cobos i també contra els magistrats Juan José González Rivas (actual president), Encarnación Rova (actual vicepresidenta del TC), Santiago Martínez-Vares, Pedro Trevijano, Ricardo Enríquez i Antonio Narváez.

A la querella s'argumenta que els 8 magistrats eren conscients que la reforma impulsada pel govern espanyol no tenia base jurídica, com defensaven els vots particulars de 3 dels magistrats. Agustí Carles advocat del col·lectiu Drets, assegura que ho han estudiat molt bé.
 
"Per dir que 8 magistrats del TC han prevaricat tenim en compte que quan va entrar la reforma, la comunitat jurídica ja va dir que era una bestiesa, els tres vots particulars i que el propi Parlament, el congrés espanyol, està demanant la seva derogació”, ha dit.

La querella s'ha presentat al Suprem perquè els 8 magistrats són càrrecs aforats de l'Estat. El Govern basc i el català van recórrer aquesta reforma davant el TC, que va validar el text de la norma en una sentència aprovada per la majoria dels seus membres, concretament amb el vot a favor dels querellats en el text lliurat avui al Suprem.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 emprenyat, Barcelona, 04/04/2017 - 15:09

El senyor de la esquerra treu pit al mateix temps que amaga la panxa i esta contentíssim d'haver-se conegut, o només m'ho sembla a mi.,

#16 Lo Tremendo, La Figuera, 04/04/2017 - 11:33

Vaya, veo que quieren que beban de su brebaje. Bien. Todo el mundo esta bajo la Ley dicen... Y España, que yo sepa, tiene firmados acuerdos internacionales que implican el respeto a .... Por eso el unionismo, no entendia la mención a Turquia.... y siguen rompiéndose los calconzillos.

#15 André, San Theodoros, 04/04/2017 - 10:44

la asociación de estos patriotas repeinados se llama "derechos" ¿Derechos a qué? ¿A que estos me digan en qué idioma tengo que rotular mi negocio, en qué idioma escolarizo a mis hijos, o cuántas agresiones y escraches pueden hacer a quien no pasa por el aro?

#14 JC, Barcelona, 04/04/2017 - 09:13

Es lo que tiene el TODO POR LA PATRIA (catalana). Te hace perder el juicio (nunca mejor dicho).

#13 Lo Joanot, Tarrega, 04/04/2017 - 01:53

Los artistas del tripijoc ya han conseguido su minuto de gloria .....a Tv3%.