Publicitat

Pablo Hasel: "mereix que exploti el cotxe de Patxi López" o "és un error no escoltar el que canto, com Terra Lliure deixant viu Losantos", entre d'altres

Quina perla

El raper lleidatà Pabo Hasel està des d'ahir a la presó de Ponent de Lleida després que els Mossos d'Esquadra donessin compliment a l'ordre de detenir per ingressar-lo en presó, a fi de complir una condemna de nou mesos de presó per delictes d'enaltiment de el terrorisme i injúries a la Corona. No obstant això, aquesta no és l'única condemna que acumula per enaltiment del terrorisme.

A l'abril de 2014, l'Audiència Nacional va condemnar a Hasel a dos anys de presó per enaltiment de terrorisme. El delicte va tenir el seu origen en unes cançons pujades a YouTube en què parlava del terrorisme d'ETA, els GRAPO, Terra Lliure o Al Qaida. Algunes de les rimes que va abocar en aquestes cançons van ser les següents: "Es mereix que exploti el cotxe de Patxi López!", "És un error no escoltar el que canto, com Terra Lliure deixant viu Losantos", "Els Grapo eren defensa pròpia davant l'imperialisme i el seu crim", "els que manegen els fils mereixen mil quilos d'amonal" i "Penso en bales que travessin clatells de jutges nazis".

Els magistrats van descartar que aquestes manifestacions estiguessin emparades pel dret a la llibertat d'expressió, ja que en elles "batega d'una manera patent el discurs de l'odi". "No és admissible en l'àmbit de la llibertat d'expressió incitar a la violència, o realitzar un discurs d'odi", van argumentar els jutges, "com és la lloança o justificació d'accions terroristes i el desig de noves actuacions dels grups terroristes" .

Al març de 2018 l'Audiència Nacional va tornar a condemnar al raper per enaltiment de terrorisme, que en aquesta ocasió també va concórrer amb injúries a la Corona i a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. La sentència va incloure una multa de 24.300 euros. Aquesta pena va ser rebaixada posteriorment pel Tribunal Suprem a nou mesos de presó i multes. La raó d'aquesta disminució en la condemna va ser que diversos dels missatges de Hasel es referien a ETA i als GRAPO, bandes criminals que ja no estaven en actiu i portaven "un temps important sense realitzar accions terroristes".

En aquesta ocasió, l'origen va ser una sèrie de més de 60 tuits entre 2014 i 2018 en els quals Hasel parlava d'aquests grups terroristes, de la Corona i de l'actuació de les forces de seguretat. Entre ells estaven els següents missatges: "la família reial són uns paràsits", "la monarquia té negocis criminals com el tràfic d'armes a l'Aràbia Saudita", "la monarquia viu a tot luxe a costa de l'explotació i misèria dels altres "i" la Guàrdia Civil, com fins al tribunal europeu ha dit, ha torturat ", entre altres.

La condemna del Suprem va ser enaltiment de el terrorisme, amb l'agreujant de reincidència: 9 mesos i 1 dia de presó i una multa de 168 dies, amb quota diària de 30 euros; injúries i calúmnies contra la Corona, pena de 12 mesos de multa amb una quota diària de 30 euros; injúries i calúmnies contra les institucions de l'Estat, pena de 15 mesos de multa. Els magistrats van fer notar que el perfil de Twitter de l'raper tenia en aquells moments 54.000 seguidors. Com en la primera condemna, van descartar protegir aquestes manifestacions amb el dret a la llibertat d'expressió. "L'exercici de la llibertat d'expressió i opinió compta amb algunes barreres", van explicar en la sentència. "O per dir-ho amb fórmula més afortunada, està condicionat per altres drets i exigències constitucionals"

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 electra, Barcelona, 18/02/2021 - 09:01

No és diu Hesel. Digueu els seu nom real com està al registre civil...

#8 Vicente, Barcelona, 18/02/2021 - 06:18

El noi del poble sec se ha cubierto de gloria firmando el manifiesto a favor de esta basura de la sociedad.

#7 Oriol, BCN, 17/02/2021 - 15:27

I això ho diu una publicació que defensa VOX!!!!!! Que ens voleu matar de riure, o què? La veritat és que el Hasél no m'agrada, i encara m'agrada menys el seu estalinisme. Però empresonar-lo en un país on encara no s'han desenterrat els morts de la Guerra Civil i els militars parlen de carregar-se mig país, doncs, què voleu que us digui, nen

#7.1 Benet S., Barcelona, 17/02/2021 - 15:54

Llegeix una mica d'historia abans d'omplir-te la boca de la cantarella interessada que t'han posat al cap i abstenir-te de continuar amb les mentides. Si parlem de guerra civil aquesta banda anomenada erc haurien de demanar perdó per l'infern que sota el seu mandat van convertir aquest territori robant, cremant i assesinant en txeques propies.

#7.2 Oriol, Barcelona, 17/02/2021 - 18:46

7.1 què esperes que et raoni un nen on l'única vida real que ha vist són les dels reportatges del super3. repetir mantres i fer el que feia exactament el PP (dels que tan es volen diferenciar) als seus millor temps, justificar-ho 'TOT' amb el 'I TU MÉS'. 3 militars parlen? -> 'els militars', la vergonya dels morts -> la vergonya 'dels altres

#6 JM, Barcelona, 17/02/2021 - 14:59

Pablo Hasel es un Don Nadie al que no le conocería ni su padre, si no fuese por el ruido mediático que está haciendo.
Tiene que ser muy triste que tengas que ir a la prisión para que tu obra sea conocida.
Y más triste aun que haya gente que le defienda.

#5 Argonauta, Argos, 17/02/2021 - 14:53

Y acaba de llegarme publicidad de Aministia Internacional en contra de esa dentención!!!!!