Publicitat
Societat · 28 de Març de 2019. 14:11h.

¿Racisme o incivisme?

Vigilants privats de Renfe al·leguen que l'home colpejat va tirar una dona gran a terra

¿Racisme o incivisme?

SOS Racisme ha denunciat l'actuació de diversos membres de seguretat de l'estació de plaça Catalunya de Barcelona que van reduir dimecres passat a un jove d'ètnia àrab de manera contundent. Les imatges es van tornar virals i l'organització assegura que "la brutalitat amb què colpegen tots els vigilants de seguretat al jove té la seva raó en que és brutalitat racista. Actuació desproporcional. Contra la paret i tots donant-li amb la porra".

Abans, però, de produir-se els fets, el jove va provocar lesions a una de les vigilants de 29 anys i va agredir una senyora d'edat avançada, segons ha sabut e-notícies de fonts properes als vigilants. En aquest sentit, el jove reduït és un delinqüent comú, segons asseguren els guàrdies, que han estat denunciats pel jove.

Els vigilants expliquen en el comunicat d'incidències, segons ha pogut saber e-notícies, que "un subjecte d'ètnia àrab és trobat sense bitllet" i detallen que "procedim a expulsar-lo, però no atén a raons, mostrant-agressiu i desagradable". "Durant el desallotjament colpeja a una senyora d'avançada edat i es dóna a la fuga", afegeixen.

En aquest sentit, reconeixen que un a vegada interceptat es va produir "una reducció tumultuosa en la qual l'infractor rep lesions", així com l'esmentada agent de seguretat "amb danys al genoll dret". També apunten que van haver d'acudir a l'Hospital de Bellvitge.

En el comunicat de lesions s'explica que la vigilant de seguretat pateix una "hematoma al genoll, augment de volum i calor local a cara anterior, mobilització de ròtula molesta, no vessament articular, vores ossis de ròtula i resta de genoll no dolorosa, BA limitat des de 100 graus de flexió per notar dolor/tibantor a cara anterior, maniobres meniscals i lligamentoses negatives. Marxa amb suport complet de les dues sense ajuda".

Renfe ha obert un expedient informatiu per recopilar totes les dades del que ha passat. "Independentment del que hagués fet el jove, no estem d'acord amb l'actuació dels membres de seguretat. És intolerant. Renfe mai tolerarà cap actitud, manifestació o acció de maltractament cap a les persones", apunten des de l'operadora ferroviària.

136975

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Pan con tomate y jamón Ibérico, A mí me gusta el jamón., 28/03/2019 - 18:41

Jamás he tenido ningún enfrentamiento con las personas que guardan el orden... nunca me han puesto la mano encima. Será porque siempre he guardado el respeto debido, si me han multado ha sido porque he metido la pata...
¡Ah! ya lo entiendo... solo atizan a los moros, porque son moros... málditos racistas, morito bueno... morito inocente...

#6.1 Veciana, Barcelona, 28/03/2019 - 19:05

Pues mira,pensaba que yo era raro porque me pasa igual que a tí,pero ya veo que no soy el único. En el metro me han pedido el billete,lo he enseñado y lo único que me han dicho es "gracias".

#5 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 28/03/2019 - 15:58

Pues si ha tirado al suelo a una persona mayor se merece dos palizas,no una....

#4 botifler1914, Sinitaca, 28/03/2019 - 15:39

Si lo hubieran detenido los mossos no lo hubiera contado.

#3 Veciana, Barcelona, 28/03/2019 - 15:22

Cada sinvergüenza que se cuela=1000 votos más para VOX.

#2 Petersellers, Bcn, 28/03/2019 - 15:17

Hay que ver, estos guardias no se han enterado que a las minorias no se les toca, que pueden hacer lo que quieran no faltaba más y ustedes perdonen. Algo así como a los independentistas/nacionalistas vascos y catalanes

#2.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 28/03/2019 - 19:43

De hecho deberían haber detenido a la señora mayor por entorpecer el paso del pacífico miembro de la ¿minoría? musulmana practicante de la religión de la paz y del amor por la propiedad ajena.