Publicitat
Societat · 22 de Gener de 2014. 14:15h.

Rahola també qüestiona el monument a Espriu

La periodista el troba "lleig com un pecat"

Rahola també qüestiona el monument a Espriu

Monument

La periodista Pilar Rahola, en un article d'opinió a La Vanguardia, fa referència al monument a Salvador Espriu, ubicat als Jardinets de Gràcia, i afirma que "em costa de creure que una cosa tan estranya homenatgi ningú, si no és que es tracta d’un sarcasme. És, segons la meva humil opinió, horrorós".

"És veritat que un cop s’escolten les raons de l’escultor, que explica que es tracta del forat que fa un obelisc en caure a terra, i que això recorda l’obelisc que hi ha en el mateix lloc des de 1936, en homenatge a Pi i Margall, i que serà el símbol de la petjada que Espriu ha deixat, i etcètera, amb tot això dit hi pot haver qui entengui alguna cosa", admet.

"Però com que les escultures tenen el mal hàbit de romandre als llocs, i en general no van amb manual d’instruccions, el que quedarà serà un gran forat horitzontal semblant a un abeurador d’animals, lleig com un pecat i amb previsibles conseqüències. Quan plogui s’omplirà d’aigua, és previsible que esdevingui una paperera gegant i fins i tot és probable que haguem d’enviar la Guàrdia Urbana a rescatar els guiris una mica alegres que hi vagin caient", augura.

Rahola considera que "haver despès 175.000 euros dels ciutadans en un tros de ferro tirat al carrer amb l’excusa del pobre Espriu és una mica trist". "En qualsevol cas, és tan difícil fer coses una mica boniques, encara que sigui amb al·legories complicades? I és que de vegades, i perdoneu la impertinència, penso que en el món de l’art hi ha molta ximpleria", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Montserrat, Barcelona , 26/01/2014 - 08:26

Si i posen aigua podría ser una picina llarga ..

#13.1 kimsy, Bcn, 02/02/2014 - 22:14

O un estany per a posar-hi anaguets!!

#12 Josep , VALLES ORIENTAL , 26/01/2014 - 08:23

El podrien fer servir per donar de veura de beber aigua per als caballs de la Guardia Urbana , ple de aigua feria millor servei .De aquí cuatra dies estará més macu en caques de gosos , coloms , ocells Se suposa el netejaran si se embruta per que se embrutira molt

#11 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 26/01/2014 - 08:17

Pilar Rahola dona els pobres jardiners els va falta Césped i per tapar la cosa ban posar aquesta pedra .Ara tindran menys feina ala hora de tallar la herba el césped se estalvien molta feina als jardiners .Tes que mira el lado positivo se gasta menys aigua per regar el césped verd

#10 Pedro Armengol, bcn, 24/01/2014 - 00:02

Qué bonita letrina. Letrina-letras, gran alegoría.

#9 pip, igualada, 23/01/2014 - 23:34

Em pensava que anava a dir que volia que la hi enterressin (vull dir si mai ens falta, Deú no ho vulgui, mai dels jamais).